Εκλογές στις ΗΠΑ: Και ο Στίβεν Κινγκ καλεί τον Μπάιντεν να αποσυρθεί - «Ήρθε η ώρα»

Όπως τόνισε, ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας «καλός πρόεδρος» - «Είναι προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο ξεκάθαρα αγαπά»

Ο Στίβεν Κινγκ πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα με τις διάσημες προσωπικότητες που ζητούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα για την αμερικανική προεδρία το 2024.

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο ξεκάθαρα αγαπά, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή»​έγραψε ο Κινγκ στο X/Twitter σήμερα το πρωί.

Ο Αμερικανός συγγραφέας έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του στον Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας την Κυριακή ότι «η γαλλική δεξιά οδεύει στην ήττα παρά τις δημοσκοπήσεις». «Μακάρι να συμβεί αυτό στον Τραμπ και στους κολλητούς του» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, οι ανησυχίες του για τον Μπάιντεν, μετά τη θλιβερή επίδοσή του στο ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου, αντικατοπτρίζουν την ανησυχία του Δημοκρατικού Κόμματος και των μακροχρόνιων χορηγών και υποστηρικτών του για το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορέσει να νικήσει τον προκάτοχό του τον Νοέμβριο.

Χθες ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα. Μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές από τη βιομηχανία του θεάματος, ο σεναριογράφος και παραγωγός, Ντέιμον Λίντελοφ και ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς θέλουν επίσης ο πρόεδρος να παραιτηθεί.

«Δεν πηγαίνω πουθενά» δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν στην εκπομπή «Morning Joe» του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC.

Ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι οι φωνές για αποχώρησή του από τον προεκλογικό αγώνα εναντίον του Τραμπ, προέρχονται από κομματικές «ελίτ» τονίζοντας ότι ο μέσος ψηφοφόρος εξακολουθεί να τον θέλει υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Ειδήσεις σήμερα:

Δραματική επιχείρηση διάσωσης ναυαγού ανάμεσα σε Τήνο-Μύκονο, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η στιγμή που η φρεγάτα ΨΑΡΑ καταρρίπτει drone των Χούτι - Δείτε βίντεο

Ποια αυτοκίνητα διάλεξαν πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές - SUV, υβριδικά αλλά και diesel
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr