Ρωσία: Επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας στη Μόσχα

Ρωσία: Επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ινδίας στη Μόσχα

Η Ινδία παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τη Ρωσία για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της και έχει αυξήσει τις αγορές ρωσικού αργού πετρελαίου 

putin-02-arthrou
Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι έφτασε στη Ρωσία τη Δευτέρα 8 Ιουλίου για την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα από την εισβολή της στην Ουκρανία, το οποίο προαναγγέλλει καλή θέληση μεταξύ των δύο κρατών.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Ρωσία, ο Μόντι αναμένεται να παρευρεθεί σε ιδιωτικό δείπνο που θα παρεθέσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν και να έχει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο, αναφέρει το BBC.

Η σύνοδος κορυφής πρόκειται να επιτρέψει στους δύο ηγέτες να επανεξετάσουν όλα τα διεθνή θέματα που αφορούν τα δύο κράτη, αλλά και περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας Randhir Jaiswal και δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί την περασμένη εβδομάδα.

Οι σχέσεις των δύο κρατών

Η Ινδία παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το Κρεμλίνο για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της και έχει αυξήσει τις αγορές ρωσικού αργού πετρελαίου με έκπτωση, δίνοντας στη Ρωσία μια σημαντική οικονομική σανίδα σωτηρίας, καθώς αντιμετωπίζει την απομόνωση από τη Δύση.

Κλείσιμο
Το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε σχεδόν 64 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023-24, κυρίως λόγω της ισχυρής ενεργειακής συνεργασίας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτού του συνόλου ρέει προς τη Ρωσία, δήλωσε ο Jaiswal.

Ο Μόντι συναντήθηκε για τελευταία φορά με τον Πούτιν στο περιθώριο της συνάντησης της SCO του 2022 στο Ουζμπεκιστάν, όταν είπε στον Ρώσο ηγέτη: «Τώρα δεν είναι η ώρα για πόλεμο».

Αλλά ενώ η Ινδία έχει ζητήσει την παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και την αποκατάσταση της ειρήνης, έχει επίσης απέχει από όλα τα ψηφίσματα για την Ουκρανία στα Ηνωμένα Έθνη και έχει σταματήσει να καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας.

«Ανυπομονώ να επανεξετάσω όλες τις πτυχές της διμερούς συνεργασίας με τον φίλο μου Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και να ανταλλάξω απόψεις για διάφορα περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα», δήλωσε ο Μόντι σε δήλωση του γραφείου του πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία.


Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που η φρεγάτα ΨΑΡΑ καταρρίπτει drone των Χούτι - Δείτε βίντεο

Κίεβο: Εικόνες φρίκης μετά το ρωσικό χτύπημα στο παιδιατρικό νοσοκομείο Οχμαντίτ - Πάνω από 30 νεκροί σε τρεις επιθέσεις

Νικόλιζα για την αποχώρηση από την εκπομπή της Γερμανού: Ήταν γενναίος ο τρόπος που έφυγα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης