Εκλογές στις ΗΠΑ: Δεν θα είμαι υποψήφια αν αποσυρθεί ο Μπάιντεν, λέει η Γουίτμερ

Εκλογές στις ΗΠΑ: Δεν θα είμαι υποψήφια αν αποσυρθεί ο Μπάιντεν, λέει η Γουίτμερ

Λίγοι αμφιβάλλουν ότι η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν θα είναι υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην επόμενη αναμέτρηση, το 2028

gretchen_whitmer
Ένα από τα ονόματα που εικαζόταν ότι θα αντικαθιστούσαν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σε περίπτωση που αποσύρονταν από την κούρσα των προεδρικών του Νοεμβρίου, η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ, δήλωσε ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για το χρίσμα.

«Περισσότερο από κάθε τι άλλο, σου αποσπά την προσοχή», δήλωσε στο Associated Press σε συνέντευξη για τα απομνημονεύματά της. «Είμαι απόλυτα αφοσιωμένη στην Πολιτεία» και στην καμπάνια για τον Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις, είπε ακόμη.

Η Γουίτμερ διέψευσε με τις δηλώσεις της δημοσίευμα του Politico που έλεγε ότι μετά το καταστροφικό debate του Μπάιντεν με τον Ντόναλντ Τραμπ, η κυβερνήτρια θεωρούσε ότι το Μίσιγκαν «δεν μπορούν να το κερδίσουν οι Δημοκρατικοί».

Ο Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, ο Άντι Μπεσίαρ από το Κεντάκι και ο Γουές Μουρ από το Μέριλαντ είναι πιθανό ότι θα διεκδικήσουν το χρίσμα αν αποσυρθεί ο Μπάιντεν.

Κλείσιμο
Ωστόσο, προσθέτει ο Guardian, λίγοι αμφιβάλλουν ότι η Γουίτμερ θα είναι υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2028.

Όλα αυτά ενώ επιμένουν και πολλαπλασιάζονται οι φωνές και μέσα στους Δημοκρατικούς για την απόσυρση του Μπάιντεν από την κούρσα έπειτα από αλλεπάλληλα περιστατικά κατά τα οποία φάνηκε να μπερδεύει τα λόγια του ή να είναι «χαμένος».

Ο ίδιος ο πρόεδρος, πάντως, τη Δευτέρα για άλλη μια φορά δήλωσε ανυποχώρητος. «Όποιος θέλει ας βάλει υποψηφιότητα [για να αναμετρηθούμε] στο συνέδριο» των Δημοκρατικών στα μέσα Αυγούστου.



Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που η φρεγάτα ΨΑΡΑ καταρρίπτει drone των Χούτι - Δείτε βίντεο

Κίεβο: Εικόνες φρίκης μετά το ρωσικό χτύπημα στο παιδιατρικό νοσοκομείο Οχμαντίτ - Πάνω από 30 νεκροί σε τρεις επιθέσεις

Νικόλιζα για την αποχώρηση από την εκπομπή της Γερμανού: Ήταν γενναίος ο τρόπος που έφυγα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης