Κατηγορούμενοι και για φοροδιαφυγή ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του

Κατηγορούμενοι και για φοροδιαφυγή ο Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του

Δεν κατέβαλαν κανένα φόρο για έσοδα δεκάδων εκατ. λιρών, ενώ κατηγορούνται ότι είχαν «τεράστιο αριθμό τραπεζικών λογαριασμών»

tate_brothers
Ο Άντριου Τέιτ, η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα των κοινωνικών δικτύων, και ο αδελφός του Τρίσταν κατηγορούνται από τις βρετανικές Αρχές ότι δεν κατέβαλαν φόρο για έσοδα ύψους 21 εκατ. λιρών από τις διαδικτυακές επιχειρήσεις τους.

Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης κινήθηκε εναντίον τους στα αστικά δικαστήρια, όπως και ενάντια ενός τρίτου προσώπου, μιας γυναίκας που αναφέρεται μόνο ως J.

Κατηγορούνται ότι δεν κατέβαλαν φόρο σε καμία χώρα για τα έσοδα των διαδικτυακών τους επιχειρήσεων μεταξύ 2014 και 2022.

Οι αδελφοί Τέιτ είναι κατά συρροή φοροφυγάδες και δεν πληρώνουν ΦΠΑ, είπε στο δικαστήριο εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία αναφέρθηκε σε βίντεο στο οποίο ο Άντριου Τέιτ ανέβασε στο Διαδίκτυο στο οποίο έλεγε ότι «όταν ζούσα στην Αγγλία αρνήθηκα να πληρώσω φόρους».

Κλείσιμο
Η προσέγγισή του ως προς την καταβολή φόρων ήταν «τους αγνοώ και γιατί στο τέλος φεύγουν», αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Όπως σημειώνει το BBC, οι δύο αδελφοί είχΑΝ έναν «τεράστιο αριθμό τραπεζικών λογαριασμών» στο Ηνωμένο Βασίλειο, επτά από τους οποίους έχουν παγώσει.

Η αστυνομία επιδιώκει να ανακτήσει περίπου 2,8 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας που είναι στους επτά δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, κάτι το οποίοι οι τρεις κατηγορούμενοι αμφισβητούν.

Εκτός από την κατοχή οικοπέδων, ακινήτων και οχημάτων στη Ρουμανία, οι Τέιτ είχαν ξοδέψει τα κέρδη τους «σε γρήγορα αυτοκίνητα και ακίνητα».

Τα αδέλφια κατηγορούνται ακόμη ότι κατέβαλαν περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό στο όνομα της J και άνοιξαν έναν δεύτερο λογαριασμό στο όνομά της, παρόλο που δεν είχε κανένα ρόλο στις επιχειρήσεις τους.

Ο Άντριου Τέιτ χαρακτηρίζει και ο ίδιος τον εαυτό του μισογύνη, ενώ στο παρελθόν τού είχε απαγορευτεί η είσοδος σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επειδή εξέφραζε μισογυνικές απόψεις.

Εν τω μεταξύ, οι αδελφοί Τέιτ κατηγορούνται στη Ρουμανία για εκμετάλλευση γυναικών μέσω μιας επιχείρησης περιεχομένου για ενήλικες, η οποία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, λειτουργούσε ως εγκληματική ομάδα. Δύο Ρουμάνες κατονομάστηκαν ως μέλη της ομάδας, ενώ εντοπίστηκαν επτά φερόμενα θύματα.

Ο Άντριου Τέιτ έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι οι ρουμανικές Αρχές δεν έχουν στοιχεία εναντίον του και ότι υπάρχει συνωμοσία για να τον φιμώσουν.



Ειδήσεις σήμερα:

Μαρούσι: Οι τελευταίες στιγμές πριν και μετά το φονικό - Πώς ο δολοφόνος διαφεύγει μετά το μαχαίρωμα

Εκλογές σε Γαλλία και Βρετανία - Τα παράδοξα της κάλπης: Όταν οι περισσότερες ψήφοι δεν αρκούν για τη νίκη

Κύκλωμα εκβιαστών: Τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν ερωτική σχέση - Στην οργάνωση και υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης