Καμερούν: Η κόρη του προέδρου αποκαλύπτει τη σεξουαλικότητά της και ελπίζει σε μια λιγότερο αυστηρή νομοθεσία στη χώρα

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν και με εμένα που υποφέρουν εξαιτίας αυτού που είναι», τόνισε - «Αν μπορώ να τους δώσω ελπίδα, να τους βοηθήσω να νιώσουν λιγότερο μόνοι, αν μπορώ να στείλω αγάπη, είμαι ευτυχισμένη», λέει η Μπρέντα Μπίγια

Η κόρη του προέδρου του Καμερούν δήλωσε ότι αποκαλύπτοντας ότι είναι λεσβία μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή των νόμων της χώρας της, που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία.

Η Μπρέντα Μπιγιά, η οποία ζει μεταξύ ΗΠΑ και Ελβετίας και ασχολείται με τη μουσική, έκανε μια ανάρτηση στο Instagram στις 30 Ιουνίου, στην οποία φιλούσε μια άλλη γυναίκα. «Είμαι τρελή για σένα & θέλω να το μάθει ο κόσμος», έγραψε η κ. Μπίγια, προσθέτοντας ένα emoji με μια καρδιά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien και δημοσιεύθηκε σήμερα, 9 Ιουλίου,  η 27χρονη είπε ότι δεν είχε αποκαλύψει στην οικογένειά της ότι είναι ομοφυλόφιλη, μέχρι που ανήρτησε δημόσια μια φωτογραφία της να φιλά τη σύντροφό της.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σαν και με εμένα που υποφέρουν εξαιτίας αυτού που είναι», τόνισε. «Αν μπορώ να τους δώσω ελπίδα, να τους βοηθήσω να νιώσουν λιγότερο μόνοι, αν μπορώ να στείλω αγάπη, είμαι ευτυχισμένη».



Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου τιμωρούνται με φυλάκιση έως και πέντε ετών σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα του Καμερούν. Ο πατέρας της, Πολ Μπιγιά, 91 ετών, ο οποίος είναι πρόεδρος του Καμερούν επί τέσσερις δεκαετίες, δεν έχει προβεί σε σχόλιο για το θέμα.

Η Μπρέντα Μπιγιά ανέφερε ότι ο νόμος που τιμωρεί το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων υπήρχε προτού ο πατέρας της ανέλθει στην εξουσία το 1982 και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ιστορία της θα οδηγήσει σε αλλαγές στη νομοθεσία.

«Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να αποσυρθεί εντελώς ο νόμος, αλλά θα μπορούσε να είναι λιγότερο αυστηρός. Θα μπορούσαμε πρώτα να καταργήσουμε την ποινή φυλάκισης», δήλωσε στη Le Parisien.

Η Μπάντι Κικί, Καμερουνέζα ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, η οποία ζει στη Βρετανία, τόνισε ότι είναι χαρούμενη για την Μπιγιά, με την ακτιβίστρια να δηλώνει ότι είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στο Καμερούν. «Ωστόσο, υπογραμμίζει μια σκληρή πραγματικότητα: οι νόμοι κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στο Καμερούν στοχεύουν δυσανάλογα τους φτωχούς», τόνισε. «Ο πλούτος και οι διασυνδέσεις δημιουργούν μια ασπίδα για ορισμένους, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κάρπαθος: Οι τελευταίες στιγμές της Γαλλίδας ιστιοπλόου - Έπεσε στη θάλασσα και τη χτύπησε πτερύγιο του τιμονιού στο κεφάλι

Φειδίας Παναγιώτου: «24 χρονών είμαι, κάνω λάθη» απαντά ο ευρωβουλευτής YouTuber μετά τις αντιδράσεις για τις δοκιμασίες στα social

Φωτιά στην Πάτρα: Αστυνομικός παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο και τον απομακρύνει - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr