Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης κατά της Γιούλια Ναβάλναγια για «συμμετοχή σε εξτρεμιστική οργάνωση»

Σύμφωνα με την απαγγελθείσα κατηγορία, η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και έξι ετών

Το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας εξέδωσε ερήμην ένταλμα σύλληψης για δύο μήνες σε βάρος της Γιούλια Ναβάλναγια, χήρας του εκλιπόντος πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι που πέθανε στη φυλακή τον Φεβρουάριο, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εξτρεμιστική ομάδα».

Η απόφαση σημαίνει ότι θα συλληφθεί αν επιστρέψει στη χώρα, κάτι που μάλλον δεν σκοπεύει να κάνει.

«Η Γιούλια Μπορίσοβνα (Ναβάλναγια) απέφυγε την προκαταρκτική έρευνα και ως εκ τούτου έχει τεθεί στον κατάλογο των καταζητούμενων», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου των δικαστηρίων της Μόσχας, με ανάρτησή της στο Telegram.

Ο ιστότοπος Mediazona αναφέρει από την πλευρά του ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα των δικαστηρίων της Μόσχας σχετικά με την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο Μπασμάνι. Αυτό σημαίνει ότι αποκρύφθηκαν σκόπιμα, ώστε κανείς να μην μπορεί να παρακολουθήσει τη δίκη, η οποία εξ ορισμού διεξάγεται σε ανοικτή διαδικασία, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την απαγγελθείσα κατηγορία, η 47χρονη Ναβάλναγια αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και έξι ετών.

Σε σχόλιό της στο Χ η Ναβάλναγια άσκησε εκ νέου σφοδρή κριτική στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αποκαλώντας τον «δολοφόνο και εγκληματία πολέμου».

Ακόμη, κάλεσε τους υποστηρικτές της να μην επικεντρωθούν στη δικαστική απόφαση εναντίον της, αλλά στη μάχη κατά του Πούτιν. «Όταν θα γράψετε γι' αυτό, παρακαλώ μην ξεχάστε να γράψετε το κύριο: ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι δολοφόνος και εγκληματίας πολέμου. Η θέση του είναι στη φυλακή και όχι κάπου στη Χάγη, σε ένα άνετο κελί με τηλεόραση, αλλά στη Ρωσία - στην ίδια (σωφρονιστική) αποικία και στο ίδιο κελί 2 επί 3 μέτρα στο οποίο σκότωσε τον Αλεξέι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής - Δείτε τους πίνακες για τα 454 τμήματα ΑΕΙ

Φωτιά στην Πάτρα: Αστυνομικός παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο και τον απομακρύνει - Δείτε βίντεο

Κάρπαθος: Οι τελευταίες στιγμές της Γαλλίδας ιστιοπλόου - Έπεσε στη θάλασσα και τη χτύπησε πτερύγιο του τιμονιού στο κεφάλι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr