Συνάντηση Όρμπαν - Ερντογάν στην Ουάσιγκτον: Συζήτησαν για την Ουκρανία, τη Γάζα αλλά και την ΕΕ

Συνάντηση Όρμπαν - Ερντογάν στην Ουάσιγκτον: Συζήτησαν για την Ουκρανία, τη Γάζα αλλά και την ΕΕ

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας στήριξη για την αναβίωση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ

orban-erdogan
Η πρώτη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν έφτασε στην Ουάσιγκτον χθες ήταν με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν του οποίου η χώρα ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου. Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, ο Ερντογάν είπε στον Ορμπάν ότι η Τουρκία είναι προσανατολισμένη να συνεχίσει τις ειρηνευτικές της προσπάθειες για τον τερματισμό των πολέμων στην Ουκρανία και τη Γάζα.

Παράλληλα ζήτησε από τον Όρμπαν στήριξη για την αναβίωση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην ΕΕ κατά τη διάρκεια της ουγγρικής προεδρίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έγιναν γνωστές σήμερα, η Ουγγαρία σχεδιάζει να συγκαλέσει το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου της Προεδρίας της.

Θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από το 2019 και λέγεται ότι στόχος της Ουγγαρίας, εκτός από την αναβίωση της συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης-Τουρκίας, είναι και να σημειωθεί πρόοδος στο θέμα της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στην ΕΕ. Να σημειώσουμε ότι οι ιστορικά στενές σχέσεις Τουρκίας-Ουγγαρίας αναβαθμίστηκαν το 2013 σε επίπεδο στρατηγικής εταιρικής σχέσης μετά τη σύσταση Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο, οι δύο χώρες γιόρτασαν την 100η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.

Πηγή: Deutsche Welle

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: «Με κρατούσε σφιχτά, είχε φοβηθεί» λέει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τον ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά

Κορυδαλλός: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 35χρονου Αλβανού στις φυλακές

Νίκος Γκατζογιάννης: 40 χρόνια μετά την «Ελένη» κι ακόμα περιμένω μία συγγνώμη για τον Εμφύλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης