Γάλα, αυγά και τώρα... σφαίρες: Αυτόματοι πωλητές με πυρομαχικά στις ΗΠΑ

Γάλα, αυγά και τώρα... σφαίρες: Αυτόματοι πωλητές με πυρομαχικά στις ΗΠΑ

Πολλοί είναι εκείνοι που προειδοποιούν ότι η πώληση σφαιρών από μηχανήματα αυτόματης πώλησης θα οδηγήσει σε περισσότερα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών

arthrou-ammo
Μία εταιρεία στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ εγκατέστησε μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε παντοπωλεία, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές μαζί με το γάλα να αγοράσουν και σφαίρες για τα όπλα τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Associated Press, η American Rounds ανακοίνωσε ότι οι νέοι αυτόματοι πωλητές της χρησιμοποιούν σαρωτή αναγνώρισης και λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να επαληθεύσουν την ηλικία του αγοραστή και είναι τόσο «γρήγοροι και εύκολοι» στη χρήση όσο ένα tablet. Ωστόσο, οι επικριτές της κίνησης αυτής προειδοποιούν ότι η πώληση σφαιρών από μηχανήματα αυτόματης πώλησης θα οδηγήσει σε περισσότερα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ, όπου μόνο την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (4η Ιουλίου) έπεσαν νεκροί από σφαίρες 33 άνθρωποι.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η τεχνολογία επαλήθευσης της ηλικίας σημαίνει ότι οι συναλλαγές είναι εξίσου ή και περισσότερο ασφαλείς από τις διαδικτυακές πωλήσεις, οι οποίες μπορεί να μην απαιτούν από τον αγοραστή να προσκομίσει αποδεικτικό ηλικίας, ή στα καταστήματα λιανικής πώλησης, όπου υπάρχει κίνδυνος κλοπής.

Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2024 έχουν καταγραφεί 15 περιστατικά μαζικών δολοφονιών με πυροβόλο όπλο, σύμφωνα με βάση δεδομένων που διατηρούν σε συνεργασία το Associated Press, η USA Today και το Northeastern University.

«Οι καινοτομίες που κάνουν τις πωλήσεις πυρομαχικών πιο ασφαλείς μέσω της αναγνώρισης προσώπου, της επαλήθευσης ηλικίας και της παρακολούθησης των σειριακών πωλήσεων είναι πολλά υποσχόμενα μέτρα ασφαλείας που ανήκουν στα καταστήματα όπλων και όχι στο μέρος όπου αγοράζετε το γάλα των παιδιών σας» δήλωσε στο Associated Press, ο Νικ Σουπλίνα, ανώτερος αντιπρόεδρος στην οργάνωση Everytown for Gun Safety. «Σε μια χώρα γεμάτη όπλα και σφαίρες, στην οποία μάλιστα τα όπλα είναι η κύρια αιτία θανάτων για παιδιά, δεν χρειάζεται να ομαλοποιήσουμε περαιτέρω την πώληση και την προώθηση αυτών των προϊόντων» πρόσθεσε.

Η εταιρεία έχει ήδη σε λειτουργία ένα μηχάνημα στην Αλαμπάμα, τέσσερα στην Οκλαχόμα και ένα στο Τέξας, με σχέδια για ακόμη ένα στο Τέξας και ένα στο Κολοράντο.

Ο ομοσπονδιακός νόμος απαιτεί ένα άτομο να είναι 18 ετών για να αγοράσει πυρομαχικά κυνηγετικού όπλου και τουφεκιού και 21 ετών για να αγοράσει πυρομαχικά για πιστόλια.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορυδαλλός: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 35χρονου Αλβανού στις φυλακές

Βρετανία: Ανθρωποκυνηγητό για άνδρα με βαλλίστρα που σκότωσε τη σύζυγο και τις δύο κόρες σχολιαστή του BBC

Βάνα Μπάρμπα για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει: Το λάθος ήταν δικό μου γιατί δεν πήγαινα στους γιατρούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης