Γαλλία: Η Λεπέν κατηγορεί την Αριστερά ότι... ετοιμάζει εισβολή όπως στο Καπιτώλιο

Η ακροδεξιά πολιτικός απαντούσε σε σχόλια του πρώην βουλευτή της Ανυπότακτης Γαλλίας Αντρίν Κατενάνς, πολιτικού πολύ κοντά στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Με τους διαδηλωτές που εισέβαλαν το 2021 στο Καπιτώλιο παρομοίασε η Μαρίν Λεπέν τη συμμαχία του Νέου Λαϊκού Μετώπου, της παράταξης του Κέντρου και της Αριστεράς που κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις πρόσφατες γαλλικές εκλογές.

«Καλούν στη βίαιη κατάληψη του Ματινιόν [ενν. του γραφείου του Γάλλου πρωθυπουργού], εξ όσων καταλαβαίνουμε είναι η δική τους επίθεση στο Καπιτώλιο», δήλωσε την Τετάρτη η ακροδεξιά πολιτικός.

Η Λεπέν απαντούσε σε σχόλια του πρώην βουλευτή της Ανυπότακτης Γαλλίας Αντρίν Κατενάνς, πολιτικού πολύ κοντά στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Ο Κατενάνς είχε δηλώσει την Τρίτη ότι πρέπει να γίνει μια «λαϊκή πορεία» προς το πρωθυπουργικό γραφείο, γιατί ο Μακρόν «θέλει να μας κλέψει τη νίκη». Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι επιχειρεί να εμποδίσει την αριστερή συμμαχία από την εφαρμογή των πολιτικών της και ζήτησε από τους Γάλλους «να τον κάνουν να υποχωρήσει».

Οι δηλώσεις του Γάλλου πολιτικού επικρίθηκαν από πολιτικούς κάθε απόχρωσης σημειώνει το Politico.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η αναζήτηση πρωθυπουργού, με την Αριστερά και τη Δεξιά να πιέζουν τον Μακρόν να ορίσει νέα κυβέρνηση. Τα αριστερά κόμμα τα προηγούνται μεν σε αριθμό εδρών δεν φτάνουν τις 289 που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι αυτός που ορίζει τον πρωθυπουργό ενώ μάλιστα δεν δεσμεύεται από το αποτέλεσμα των εκλογών.



Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: «Με κρατούσε σφιχτά, είχε φοβηθεί» λέει ο αστυνομικός που πήρε αγκαλιά τον ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά

Κορυδαλλός: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία του 35χρονου Αλβανού στις φυλακές

Νίκος Γκατζογιάννης: 40 χρόνια μετά την «Ελένη» κι ακόμα περιμένω μία συγγνώμη για τον Εμφύλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr