Μυστηριώδεις ένοπλοι κατέλαβαν βάρκα με μετανάστες στη Λιβύη την ώρα της διάσωσης

Μέσα στη θάλασσα έπεσαν οι επιβαίνοντες – Δεν γνωρίζουμε ποιοι ήταν, αλλά σίγουρα έρχονται από τη Λιβύη, λένε διασώστες

Μια ομάδα μασκοφόρων και ενόπλων ανδρών απείλησαν τους επιβαίνοντες σε μια ξύλινη βάρκα μέσα στη Μεσόγειο, κάνοντας τους τρομοκρατημένους μετανάστες να πέσουν στη θάλασσα.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης (9/7) την ώρα που το πλήρωμα σκάφους διασωστών απομάκρυνε 93 άτομα από τη βάρκα περίπου 30 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης.

Στο σημείο εμφανίστηκαν δύο φουσκωτά με άνδρες, όπως φαίνεται σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ένας από τους ενόπλους πήδηξε πάνω στη βάρκα των μεταναστών προκαλώντας πανικό, με αποτέλεσμα πολλοί από τους επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.

Στη συνέχεια οι ένοπλοι πήραν τη βάρκα και εξαφανίστηκαν, αναφέρει ο Guardian.

«Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί και από πού ήλθαν», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης SOS Méditerranée, για να προσθέσει ότι «δεν αμφιβάλλουμε ότι ήταν από τη Λιβύη».

Ο ίδιος εξήγησε ότι πολλοί από τους μετανάστες δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν ενώ φοβούνταν να μην τους ξαναστείλουν στη Λιβύη, για αυτό και έπεσαν στη θάλασσα.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο, σε μια ζώνη όπου δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αποστολή για την παροχή ασφάλειας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα περιστατικά βίας κατά μεταναστών πάνω σε πλοιάρια είναι συχνά.




Ειδήσεις σήμερα:


Μπλίνκεν: Ξεκίνησαν οι παραδόσεις μαχητικών F-16 στο Κίεβο από χώρες του ΝΑΤΟ

Γάλα, αυγά και τώρα... σφαίρες: Αυτόματοι πωλητές με πυρομαχικά στις ΗΠΑ

Βρετανία: Πρώην φίλος της μίας κόρης του σχολιαστή του BBC φέρεται να ήταν ο δολοφόνος - Το σκηνικό φρίκης που είδε ο Χαντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr