Βρετανία: Συνελήφθη σε νεκροταφείο ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με τη βαλλίστρα

Είχε προηγηθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 26χρονου Κάιλ Κλίφορντ - Νεκρές εντοπίστηκαν η σύζυγος σχολιαστή του BBC και δύο κόρες τους

Η αστυνομία στο Λονδίνο συνέλαβε σε νεκροταφείο τον άνδρα που είναι ο δράστης δολοφονίας της συζύγου και των δύο κόρων του σχολιαστή του BBC.

Όπως αναφέρει το Sky News, o 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ είναι στα χέρια των αρχών, αλλά χρειάζεται ιατρική φροντίδα.






Ο δράστης εντοπίστηκε στο Κοιμητήριο του Λαβέντερ Χιλ, στο Ένφιλντ, το οποίο δεν απέχει πολύ από την κατοικία του. Μετά τη σύλληψη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Κατά την αστυνομία τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση για τη σύλληψή του, χωρίς όμως οι αστυνομικοί να χρειαστεί να τον πυροβολήσουν.

Είχε προηγηθεί πολύωρο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 26χρονου άνδρα, με τις αρχές να προειδοποιούν τους κατοίκους να μην τον πλησιάζουν. Πολύ πιθανόν η αστυνομία να οδηγήθηκε εκεί έπειτα από πληροφορία που έδωσε πολίτης.

Εξάλλου, οι αρχές είχαν λάβει την ασυνήθιστη απόφαση να δημοσιοποιήσουν το όνομα και τη φωτογραφία του υπόπτου σε πολύ πρώιμο στάδιο της έρευνας γιατί «χρειαζόταν η συνδρομή του κοινού στο ανθρωποκυνηγητό». Οι αρχές θεωρούσαν τον δράστη ύποπτο για την τέλεση και άλλων εγκλημάτων.

Τα τρία θύματα του άνδρα ήταν η Κάρολ Χαντ, σύζυγος του σχολιαστή αθλητικών αγώνων Τζον Χαντ, και οι δύο κόρες τους, Λουίζ και Χάνα. Με τη Λουίζ είχε στο παρελθόν σχέση .





Ο 26χρονος δολοφόνησε τις τρεις γυναίκες, 61, 28 και 25 ετών, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης (9/7) σε περιοχή κοντά στο Λονδίνο. Ο δράστης χρησιμοποίησε βαλλίστρα και πιθανόν και άλλα όπλα, σύμφωνα με τις αρχές.

Φαίνεται ότι από την επίθεση του 26χρονου οι τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν βαρύτατα, πριν υποκύψουν λίγη ώρα αργότερα.

Βίντεο με τις κινήσεις του δράστη

Νωρίτερα την Τετάρτη δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τον πρώην στρατιώτη Κάιλ Κλίφορντ να φεύγει από το σημείο της τριπλής δολοφονίας στο Χερτφορντσάιρ της Βρετανίας.

Η Daily Mail δημοσίευσε βίντεο με τον ένοπλο δράστη, πρώην στρατιώτη και πρώην σύντροφο της 25χρονης Λουίζ. Στο βίντεο φαίνεται ο Κλίφορντ να φεύγει από το σπίτι των θυμάτων, αφού τις είχε δέσει και σκοτώσει, κουβαλώντας ένα μεγάλο αντικείμενο, τη βαλλίστρα, όπως τονίζει το βρετανικό μέσο, τυλιγμένο με ένα λευκό σεντόνι.

Δείτε το βίντεο:



Η αστυνομία βρήκε το αυτοκίνητο του 26χρονου και είχε ζητήσει από τους πολίτες να ενημερώσουν τις αρχές αν δουν τον Κλίφορντ, προειδοποιώντας τους να μην τον πλησιάσουν. Τον περιέγραφε ως επικίνδυνο και -ενδεχομένως ακόμα- οπλισμένο. Τα σχολεία της περιοχής είχαν μπει σε «lockdown», με τους δασκάλους να προτρέπουν τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε κατευθείαν στο σπίτι.



Ο σχολιαστής αγώνων του BBC, Τζον Χαντ με την σύζυγό του Κάρολ
Η μία από τις κόρες του Τζον Χαντ, Χάνα



Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου της Αστυνομίας:




Μια γειτόνισσα, η οποία ζει στον «ήσυχο δρόμο» στον οποίο σημειώθηκε το περιστατικό και δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε ότι δεν γνώριζε καλά τα θύματα, αλλά ήταν μια «φιλική οικογένεια». «Τους βλέπαμε κάθε μέρα να περνούν από το σπίτι και μας έλεγαν "καλημέρα"» είπε. «Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συνέβη, πολύ σοκαριστικό».

Την ίδια ώρα, μία άλλη κάτοικος της περιοχής, δήλωσε ότι μεταξύ 6.30μμ και 7μμ χθες το απόγευμα άκουσε «κάποιον να ουρλιάζει». «Έλεγα, "αυτό είναι σίγουρα μια γυναίκα που ουρλιάζει" και μέσα σε 15 λεπτά επικράτησε το απόλυτο χάος», είπε η γυναίκα.


Περιέγραψε πως ένοπλοι αστυνομικοί φώναζαν στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και «ουσιαστικά μας κλείδωσαν» πριν φτάσουν στο σημείο ασθενοφόρα, ελικόπτερα και πάνω από δώδεκα ακόμη περιπολικά. «Είναι πολύ, πολύ αγχωτικό τώρα να σκέφτεσαι ότι αυτό συνέβη σε τόσο κοντινή απόσταση και κανείς μας δεν το γνώριζε και κανείς μας δεν μπορούσε να βοηθήσει» είπε.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Αστυνομίας και Εγκληματικότητας του Hertfordshire, Τζόναθαν Ας-Έντουαρντς, σε δήλωσή του το περιέγραψε ως «τρομερό περιστατικό» και τόνισε ότι οι σκέψεις του είναι με την οικογένεια και τους φίλους των τριών γυναικών που σκοτώθηκαν. «Ο θάνατός τους αναμφίβολα προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινότητα του Χερτφορτσάιρ» είπε και πρόσθεσε ότι ενημερώνεται από την αστυνομία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr