Ο Μπάιντεν και ο Στάρμερ μίλησαν για τη νίκη της Αγγλίας στο EURO 2024 και την αντοχή του ΝΑΤΟ

Ο Μπάιντεν και ο Στάρμερ μίλησαν για τη νίκη της Αγγλίας στο EURO 2024 και την αντοχή του ΝΑΤΟ

Το δώρο του Βρετανού πρωθυπουργού στον Αμερικανό πρόεδρο και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη δήλωση του Τζορτζ Κλούνεϊ

MixCollage-11-Jul-2024-02-14-AM-7393
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ μίλησαν εκτενώς για τη νίκη της Αγγλίας στον ημιτελικό του Euro 2024 πριν από τη διμερή τους συνάντηση στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη.

Σχολιάζοντας την τελευταία επιτυχία της Αγγλίας στο Euro 2024, αφού τα Τρία Λιοντάρια κέρδισαν με 2-1 την Ολλανδία και προκρίθηκαν στον τελικό, ο Μπάιντεν ρώτησε τον Σερ Κιρ: «It's Coming Home»; (επιστρέφει σπίτι η διοργάνωση)

«Έτσι φαίνεται», απάντησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, με τον Μπάιντεν να σημειώνει: «Είναι λόγω του πρωθυπουργού».

Μάλιστα ο Στάρμερ χάρισε στον Μπάιντεν και μια φανέλα της Άρσεναλ, με τυπωμένο το επώνυμό του και τον αριθμό 46 στο πίσω μέρος της (ο Μπάιντεν είναι ο 46ος προεδρος των ΗΠᾼ).

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Μπάιντεν είπε ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ είχαν μια «πολύ καλή συνάντηση» και ότι η συμμαχία οδεύει προς τη «σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Μπάιντεν συνέχισε αποκαλώντας τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο τους «καλύτερους συμμάχους» και περιέγραψε τη Βρετανία ως «τον διατλαντικό δεσμό» που ενώνει το ΝΑΤΟ.

Ο Στάρμερ αναφέρθηκε στην επιβράβευση του Μπάιντεν στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής την Τρίτη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός περιέγραψε το ΝΑΤΟ ως μια «ειδική σχέση» που «σφυρηλατήθηκε σε δύσκολες συνθήκες» και που είναι «πιο ισχυρή τώρα από ποτέ».

Οι δημοσιογράφοι έκαναν αρκετές ερωτήσεις στον Μπάιντεν σχετικά τη δήλωση του Τζορτζ Κλούνεϊ που κάλεσε τον 81χρονο Δημοκρατικό πρόεδρο να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απάντησε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Στάρμερ βγήκε έξω από την αίθουσα και έριξε μια ματιά στον αγώνα της Αγγλίας με την Ολλανδία και μάλιστα έπεσε πάνω στη στιγμή που ο Χάρι Κέιν ισοφάρισε σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης