Ιαπωνία: Λουόμενη διασώθηκε 80 χλμ. από την ακτή μετά από 36 ώρες στη θάλασσα

Ιαπωνία: Λουόμενη διασώθηκε 80 χλμ. από την ακτή μετά από 36 ώρες στη θάλασσα

Οπως είπε στους διασώστες, καθώς κολυμπούσε με ένα σωσίβιο, άρχισε να παρασύρεται στα ανοιχτά και δεν μπορούσε να επιστρέψει

iaponia
Μία γυναίκα που παρασύρθηκε στα ανοιχτά ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Ιαπωνίας, διασώθηκε περίπου 80 χιλιόμετρα από τις ακτές, μετά από 36 ώρες στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τη Guardian, η 21χρονη Κινέζα κολυμπούσε στην παραλία Σιραχάμα Οχάμα με ένα φίλο της, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όταν παρασύρθηκε από τα ρεύματα. Ο φίλος της σήμανε άμεσα συναγερμό κι έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωσή της.

«Ηταν γύρω στις 19.55 της 8ης Ιουλίου, όταν ενημερωθήκαμε μετά την αναφορά του φίλου της σε ένα μίνι μάρκετ πως αγνοείτο», ανέφερε η τοπική ακτοφυλακή.
Κλείσιμο

Εντοπίστηκε τελικά στα ανοικτά του νότιου άκρου της χερσονήσου Μπόσο της Τσίμπα από ένα φορτηγό πλοίο στις 7.48 το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε ο αξιωματούχος. Δύο μέλη του πληρώματος ενός μικρότερου κοντινού δεξαμενόπλοιου επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου και πήδηξαν στη θάλασσα για να τη σώσουν.

«Η απόσταση σε ευθεία γραμμή (σ.σ μεταξύ της παραλίας και του σημείου διάσωσης) ήταν 80 χλμ., ωστόσο προφανώς παρασύρθηκε σε μεγαλύτερη απόσταση», δήλωσε ντόπιος αξιωματούχος.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, καθώς είχε αφυδατωθεί. Οπως είπε στους διασώστες, καθώς κολυμπούσε με ένα σωσίβιο, άρχισε να παρασύρεται στα ανοιχτά και δεν μπορούσε να επιστρέψει.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Σε θερινή έξαρση, τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι - Έως πότε θα διαρκέσει

Καιρός - Θοδωρής Κολυδάς: Γιατί θα ανέβει και άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Ανησυχία για τους Εβραίους στην Ευρώπη, αντιμέτωποι με κύμα αντισημιτισμού λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης