Λονδίνο: Σε σοβαρή κατάσταση ο δράστης της τριπλής δολοφονίας - Δεν έχει ανακριθεί ακόμη

Σκότωσε την 25χρονη πρώην του, την 28χρονη αδελφή της και την 61χρονη μητέρα τους - Εξετάζεται η βαλλίστρα που βρέθηκε

Σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, είναι ο 26χρονος Κάιλ Κλίφορντ, δράστης της τριπλής δολοφονίας στο Λονδίνο, σκοτώνοντας την 25χρονη πρώην του, την 28χρονη αδελφή της και την 61χρονη μητέρα τους ενώ μετά προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με τη βαλλίστρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Μάλιστα, ο Κλίφορντ, όταν συνελήφθη μετά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί, μεταφέρθηκε με φορείο από το νεκροταφείο όπου τον εντόπισαν. Σημειώνεται πως ο 26χρονος πρώην στρατιωτικός δεν έχει ανακριθεί ακόμα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Ο Κλίφορντ είναι σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου δέχεται την απαιτούμενη φροντίδα ώστε να μπορέσουν να τον ανακρίνουν ενώ στο μεταξύ εξετάζεται η βαλλίστρα που βρέθηκε.

Ψάχνουν να βρουν το κίνητρό του

«Στοχευμένες» ήταν σύμφωνα με την αστυνομία οι δολοφονίες των τριών γυναικών της οικογένειας του σχολιαστή του BBC, Τζον Χαντ, της 61χρονης Κάρολ και των παιδιών της, της 28χρονης Χάνα και της 25χρονης Λουίζ, από τον 26χρονο Κάιλ Κλίφορντ.

Παρόλα αυτά το κίνητρο του 26χρονου που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας παραμένει άγνωστο μολονότι πληροφορίες τον θέλουν να είχε σχέση με την 25χρονη Λουίζ, η οποία εμφανίζεται να είχε χωρίσει επεισοδιακά μαζί του.

Ο Κλίφορντ, με καταγωγή από το Ένφιλντ στο νότιο Λονδίνο, εργαζόταν, όπως μεταδίδει το Sky News, ως security έχοντας υπηρετήσει παλαιότερα για έναν χρόνο στον βρετανικό στρατό, το 2022. Όπως μεταδίδει η Daily Μail ο Κλίφορντ παραιτήθηκε επειδή δεν εντυπωσίασε τους ανωτέρους του.

O 26χρονος την εποχή που υπηρετούσε στον στρατό


Γυναίκα που μεγάλωσε μαζί του στο Ένφιλντ λέει ότι «πάντα έμοιαζε νορμάλ και καλό παιδί. Δεν είχε δώσει ποτέ σημάδια ότι είναι περίεργος ή επιθετικός».

Την ίδια ώρα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του Κλίφορντ, ο 30χρονος Μπράντλεϊ, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 18χρονου Σόμπχαν Καν ο οποίος μαζί με τον 19χρονο Τζάσουα Φράνσις είχαν προκαλέσει ζημιές στην Mustang του μεγαλύτερου των αδερφών Κλίφορντ.



Στο δικαστήριο που τον καταδίκασε το 2018, κατατέθηκε ότι ο Μπράντλεϊ Κλίφορντ, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, καταδίωξε με το αυτοκίνητό του το σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί, τους χτύπησε και γρονθοκόπησε εννέα φορές τον 18χρονο που άφησε την τελευταία του πνοή.

Πώς έγινε η δολοφονία

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι τρεις γυναίκες είχαν καλέσει απελπισμένα σε βοήθεια πριν να εκτελεστούν από τον 26χρονο ο οποίος χρησιμοποίησε βαλλίστρα για να σκοτώσει τα θύματά του, την 61χρονη Κάρολ, την 28χρονη Χάνα και την 25χρονη Λουίζ. Η Λουίζ φέρεται να είχε σχέση με τον Κλίφορντ.

O 26χρονος δράστης με την 25χρονη Λουίζ


Όπως περιέγραψαν γείτονες της οικογένειας του αθλητικού σχολιαστή του BBC Τζον Χαντ, άκουσαν κραυγές από το σπίτι όπου έγινε η δολοφονία τις οποίες, εσφαλμένα όπως αποδείχθηκε, πέρασαν για φωνές παιδιού.

Λίγο αργότερα οι κραυγές σταμάτησαν και επικράτησε σιωπή, είπαν οι γείτονες στους αστυνομικούς, με τον 26χρονο να φεύγει από το σπίτι με τη βαλλίστρα στα χέρια.

Σύμφωνα, δε, με τον Guardian, η μία από τις τρεις γυναίκες, φέρεται να πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία πριν ξεψυχήσει και να ενημέρωσει για ό,τι συνέβαινε στο σπίτι. Κατά το ίδιο δημοσίευμα εστάλη και ένα μήνυμα σε σύντροφο ενός εκ των γυναικών που ζητούσε να ενημερωθεί η αστυνομία.

Η 61χρονη Κάρολ βρέθηκε νεκρή στον διάδρομο του σπιτιού, με ένα βέλος καρφωμένο στο στήθος της, ενώ και στις τρεις γυναίκες βρέθηκαν σημάδια δεσίματός τους από τον 26χρονο δράστη.

H 28χρονη Χάνα με την 61χρονη μητέρα της που έπεσαν νεκρές από τον 26χρονο


Λίγες ημέρες πριν το φονικό, η Λουίζ, η οποία φέρεται να είχε έναν περιπετειώδη χωρισμό με τον 26χρονο δράστη, είχε αναρτήσει μήνυμα στο Χ επαινώντας «τις γυναίκες που φεύγουν» από μια σχέση για τη «δύναμή» τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγγλία: Έφτιαξε ελληνική ταβέρνα στον κήπο του για να τιμήσει τον πατέρα του και δωρίζει τις εισπράξεις σε φιλανθρωπίες

Κρήτη: Έρευνες για τον θάνατο της 17χρονης Νικολέτας - Το βίντεο που εξετάζεται για διαδικτυακό bullying

Επιχείρηση «καταστρέψτε τη θέα» στον Άλιμο: Παλιά αυτοκίνητα του δήμου μεταφέρθηκαν μπροστά από παραλιακά μαγαζιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr