Ναβάλναγια: Η Μόσχα την έβαλε στη λίστα των τρομοκρατών και εξτρεμιστών

Η απόφαση αυτή έρχεται δύο ημέρες αφού εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον της χήρας του Αλεξέι Ναβάλνι

Η Ρωσία συμπεριέλαβε την αυτοεξόριστη Γιούλια Ναβάλναγια, τη χήρα του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι που πέθανε στη φυλακή τον Φεβρουάριο, στον κατάλογο των «τρομοκρατών και εξτρεμιστών», δύο ημέρες αφού εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Το όνομα της Ναβάλναγια περιλαμβάνεται σε αυτόν τον κατάλογο που διατηρεί η Rosfinmonitoring, η ρωσική υπηρεσία οικονομικών πληροφοριών, όπως διαπίστωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τη Ναβάλναγια, η οποία ζει στο εξωτερικό, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εξτρεμιστική ομάδα». Δικαστήριο της Μόσχας διέταξε την παράταση της προσωρινής κράτησής της, ερήμην της.

«Πόση ταχύτητα! (…) Αν έφτασαν σ’ αυτό το σημείο, σημαίνει ότι η Γιούλια Ναβάλναγια τα κάνει όλα όπως πρέπει», ειρωνεύτηκε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ η πρώην εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η επίσης εξόριστη Κίρα Γιάρμις.

Η Γιούλια Ναβάλναγια έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει τη σκυτάλη από τον άνδρα της, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες σε μια φυλακή του Αρκτικού Κύκλου, τον Φεβρουάριο. Έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να μην χάνουν την ελπίδα τους και καταγγέλλει τακτικά τη ρωσική ηγεσία και τη μοίρα των αντιφρονούντων στη Ρωσία.

Οι οργανώσεις του Ναβάλνι είχαν χαρακτηριστεί «εξτρεμιστικές» και απαγορεύτηκαν το 2021 από τη ρωσική δικαιοσύνη. Πολλοί συνεργάτες του καταδικάστηκαν στη συνέχεια σε ποινές φυλάκισης.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγγλία: Έφτιαξε ελληνική ταβέρνα στον κήπο του για να τιμήσει τον πατέρα του και δωρίζει τις εισπράξεις σε φιλανθρωπίες

Κρήτη: Έρευνες για τον θάνατο της 17χρονης Νικολέτας - Το βίντεο που εξετάζεται για διαδικτυακό bullying

Επιχείρηση «καταστρέψτε τη θέα» στον Άλιμο: Παλιά αυτοκίνητα του δήμου μεταφέρθηκαν μπροστά από παραλιακά μαγαζιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr