Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Μας πρότειναν κρυφά να λογοκρίνουμε το Twitter για να μην βάλουν πρόστιμο

Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Μας πρότειναν κρυφά να λογοκρίνουμε το Twitter για να μην βάλουν πρόστιμο

Η X αρνήθηκε να συμμορφωθεί, αντίθετα από άλλες πλατφόρμες, έγραψε σε ανάρτησή του ο μεγιστάνας, που είπε ευθέως ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη

musk_arthro
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στο X (πρώην Twitter), που ανήκει στον Έλον Μασκ, να λογοκρίνει το περιεχόμενό της με αντάλλαγμα να μην της επιβάλει πρόστιμο, ισχυρίστηκε σε ανάρτησή του ο Έλον Μασκ.

Ο ιδιοκτήτης του X απαντούσε σε tweet της (απερχόμενης) επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία τόνιζε ότι το Χ δεν συμμορφώθηκε με τη νομοθεσία DSA για τις ψηφιακές πλατφόρμες, σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια που επιτάσσει ο νόμος.

Ειδικότερα, η Κομισιόν θεωρεί ότι η εταιρεία του Μασκ παραβιάζει τις υποχρεώσεις της για διαφάνεια σε σχέση με τις διαφημίσεις και την πρόσβαση στα δεδομένα της πλατφόρμας για τους ερευνητές.




Κλείσιμο
Το X, έγραψε η επίτροπος, «παραπλανεί τους χρήστες, δεν παράσχει ένα επαρκές αποθετήριο για τις διαφημίσεις και εμποδίζει την πρόσβαση σε δεδομένα για τους ερευνητές».

«Είναι η πρώτη φορά που εκδίδουμε προκαταρκτικά πορίσματα για την DSA», συμπληρώνει η επίτροπος.

Η απάντηση του Μασκ, μερικές ώρες αργότερα από το tweet της επιτρόπου ήταν μια καταγγελία σε βάρος των ευρωπαϊκών οργάνων όπως και άλλων πλατφορμών , τις οποίες δεν κατονόμασε.



«Η Κομισιόν πρότεινε στο X μια μυστική και παράνομη συμφωνία: αν λογοκρίναμε σιωπηρά χωρίς να το πούμε σε κανένα, δεν θα μας βάλουν πρόστιμο. Οι άλλες πλατφόρμες δέχτηκαν τη συμφωνία, αλλά όχι το Χ», γράφει.

Λίγο αργότερα ο Μασκ επανήλθε και με άλλο ένα σχόλιο, αυτή τη φορά πάνω σε tweet του επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.



Ο επίτροπος γράφει ότι «κάποτε τα μπλε τικ σήμαιναν αξιόπιστες πηγές πληροφορίας. Τώρα με το X η προκαταρκτική μας θέση είναι ότι παραπλανούν τους χρήστες και παραβιάζουν την DSA.

» Το X έχει το δικαιώμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά αν επιβεβαιωθεί η θέση μας, θα επιβάλουμε πρόστιμα και θα απαιτήσουμε σημαντικές αλλαγές».



Ο Μασκ σήκωσε το γάντι γράφοντας ότι «περιμένουμε να έχουμε μια εντελώς δημόσια μάχη στο δικαστήριο ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορούν να ξέρουν την αλήθεια».

Ο νόμος DSA που τέθηκε σε ισχύ πέρυσι αναγκάζει τις μεγάλες πλατφόρμες περιεχομένου στο Διαδίκτυο (Facebook, Instagram, X, YouTube) να περιορίζουν το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο, όπως η παραπληροφόρηση ή περιεχόμενο επιβλαβές για τα παιδιά. Τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 5% των παγκόσμιων εσόδων, άρα σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.



Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καύσωνας μέχρι τις 19 Ιουλίου - Έως 43 βαθμούς Κελσίου θα δείξουν τα θερμόμετρα

Βρετανία: Ο δράστης του μακελειού με τη βαλλίστρα μπορεί να κράτησε για ώρες ομήρους τις 3 γυναίκες πριν τις σκοτώσει

CNN: Ομπάμα και Πελόζι ανησυχούν για τον Μπάιντεν, αλλά δεν μπορούν να τον πείσουν να αποσυρθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης