Γάζα: Πάνω από 70 νεκροί από επίθεση των Ισραηλινών στη Χαν Γιουνίς - Λένε ότι στόχος τους ήταν ηγέτης της Χαμάς

Γάζα: Πάνω από 70 νεκροί από επίθεση των Ισραηλινών στη Χαν Γιουνίς - Λένε ότι στόχος τους ήταν ηγέτης της Χαμάς

Το Ισραήλ ψεύδεται, απαντά η Χαμάς - Τουλάχιστον 289 τραυματίες από την αιματηρή επιδρομή σε περιοχή με σκηνές εκτοπισμένων - Προσοχή, σκληρές εικόνες

mawasi
Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από μία σημερινή επίθεση των Ισραηλινών που έπληξε σκηνές εκτοπισμένων ανθρώπων στην πόλη Χαν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μετέδωσε το γραφείο Τύπου της Χαμάς.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 289 τραυματίστηκαν από το σημερινό χτύπημα των Ισραηλινών.




H επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Αλ Μαγουάσι και στα social media έχουν δημοσιευτεί βίντεο από την περιοχή του βομβαρδισμού.

To Al Jazeera μετέδωσε νωρίτερα ότι πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, ενώ διευκρίνισε ότι στην περιοχή είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι τους περασμένους μήνες. 

Κλείσιμο


Το Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ στοχοθέτησαν έναν στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς σε μία επιδρομή στην Χαν Γιουνίς. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίστηκε αν ο στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ σκοτώθηκε. 

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι στο νοσοκομείο Νάσερ στην Χαν Γιουνίς διακομίστηκαν 20 πτώματα και 90 τραυματίες. Η ανακοίνωση αυτή, δεν ανέφερε τον τελικό αριθμό των θυμάτων που διακομίστηκαν σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις.

mawasi_3
mawasi_2


Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από το νοσοκομειακό συγκρότημα Νάσερ, που ήταν παλαιότερα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο που λειτουργούσε στη Γάζα, δήλωσαν σήμερα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν για την παροχή ιατρικής βοήθειας σε μεγάλο αριθμό τραυματιών, εξαιτίας της έντασης των πολεμικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, αλλά και των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικές προμήθειες.

Η ανακοίνωση της Χαμάς

Ο ισχυρισμός του Ισραήλ ότι στοχοθέτησε ηγέτες της 
Χαμάς στον σημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό είναι «ψευδής», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Χαμάς.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχοθέτησε Παλαιστίνιους ηγέτες, με τον ισχυρισμό αυτό, να διαψεύδεται αργότερα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς χαρακτήρισε ως «ανοησία» την παραπάνω αναφορά του Ραδιοφώνου του Ισραηλινού Στρατού. «Όλοι οι μάρτυρες, είναι άμαχοι κι αυτό που συνέβη ήταν μία δραματική κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας, με αμερικανική υποστήριξη και παγκόσμια σιωπή», δήλωσε στο Reuters ο Αμπού Ζουχρί, προσθέτοντας ότι η επίθεση έδειξε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.




Ειδήσεις σήμερα:

«Έλα, αλλιώς θα τη σκοτώσω»: Ο δολοφόνος στην Αμφιλοχία κράτησε όμηρο την κόρη του και εκβίασε την πρώην σύζυγό του με τη ζωή του παιδιού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καύσωνας μέχρι την Παρασκευή - Πού θα έχει 43άρια

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των αδερφών Καρντάσιαν στον γάμο του Ινδού δισεκατομμυριούχου Ανάντ Αμπάνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης