Υεμένη: Επίθεση από τρία μικρά σκάφη ανέφερε πως δέχεται εμπορικό πλοίο

Ένα μη επανδρωμένο μικρό σκάφος συγκρούστηκε με το πλοίο δύο φορές και δύο επανδρωμένα μικρά σκάφη εξαπέλυσαν πυρά εναντίον του, ανακοίνωσε ο UKMTO - Ασφαλές το πλήρωμα

Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου (UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε αναφορά ότι εμπορικό πλοίο δέχεται επίθεση από τρία μικρά σκάφη σε απόσταση 70 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Χοντεϊντά της Υεμένης.

Το πλοίο, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 70 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Χοντεϊντά της Υεμένης, ανέφερε την έκρηξη ενός πυραύλου στις 11.00 ώρα Ελλάδας, στη συνέχεια δύο ακόμα πυραύλων περίπου 45 λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τον UKMTO.

Νωρίτερα σήμερα, ένα μη επανδρωμένο μικρό σκάφος συγκρούστηκε με το πλοίο δύο φορές και δύο επανδρωμένα μικρά σκάφη εξαπέλυσαν πυρά εναντίον του, ανακοίνωσε ο UKMTO.



Το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή, σύμφωνα με αναφορές, και το σκάφος πλέει προς τον επόμενο προορισμό του αφού εφάρμοσε «μέσα αυτοπροστασίας», σύμφωνα με τον UKMTO.

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Ωστόσο από τον Νοέμβριο, οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν επιθέσεις με drones και πυραύλους στις θαλάσσιες οδούς στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, στον πόλεμο με το Ισραήλ στη Γάζα. Το πλοίο εφάρμοσε «μέσα αυτοπροστασίας» και ύστερα από 15 λεπτά το μικρό σκάφος εγκατέλειψε την επίθεση, σύμφωνα με τον UKMTO.


Ειδήσεις σήμερα:

Φλωρίδης για σκευωρία Novartis: Στην ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά χρηματική αμοιβή για τον προστατευόμενο μάρτυρα

Νεκρός 23χρονος ΑΜΕΑ από θερμοπληξία στην Εύβοια – Συνέλαβαν τους γονείς του


Από τον Λίνκολν στον Τραμπ: Οι Αμερικανοί πρόεδροι και υποψήφιοι που έγιναν στόχοι δολοφονίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr