Ντόναλντ Τραμπ: Έρανος για τα θύματα της δολοφονικής απόπειρας κατά του πρώην προέδρου

Συγκεντρώθηκαν ήδη μέσα σε λίγες ώρες 2,45 εκατομμύρια δολάρια - Η πρωτοβουλία της Εθνικής Οικονομικής Διευθύντριας της εκστρατείας του Τραμπ

Έρανο για τα θύματα, τον άτυχο νεκρό πυροσβέστη και τους τραυματίες ξεκίνησε από τη Φλόριντα ένα GoFundMe με τίτλο «Εξουσιοδοτημένοι από τον Πρόεδρο Τραμπ». Την πρωτοβουλία ξεκίνησε η συνεργάτης του Τραμπ σε θέμα οικονομικής στήριξης της καμπάνιας του, Μερεντίθ Ο΄ Ρουρκ, από το Ταλαχάσι, λίγες ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου δολαρίων για όσους «τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν» κατά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Προέδρου το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην Πενσιλβάνια.

Το GoFundMe είναι η κορυφαία πλατφόρμα crowdfunding, συγκέντρωσης δηλαδή χρημάτων από μεγάλο αριθμό προσώπων για ένα επιχειρηματικό εγχείρημα ή άλλης φύσεως έργο, όπως κοινωνικό, κατηγορία στην οποία εμπίπτει η πρωτοβουλία της Ο΄ Ρουρκ.

Ήδη μέχρι χθες το πρωί είχαν πιστοποιηθεί περίπου 575.000 δολάρια σε δωρεές, όμως στις 4 το απόγευμα το ποσό των δωρεών έφτασε περίπου τα 2,45 εκατομμύρια δολάρια και περισσότερα κεφάλαια αναμένονταν αργότερα να προστεθούν.

Από τους πρώτους δωρητές η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ

Η περιγραφή του GoFundMe αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε αυτόν τον λογαριασμό ως μέρος για δωρεές στους υποστηρικτές και τις οικογένειες που τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν στη σημερινή (σ.σ. του Σαββάτου) βίαιη και φρικτή απόπειρα δολοφονίας. Όλες οι δωρεές θα απευθύνονται σε αυτούς τους περήφανους Αμερικανούς καθώς θρηνούν και αναρρώνουν. Ο Θεός να ευλογεί και να ενώσει το Έθνος μας».

Από τους πρώτους δωρητές μάλιστα εμφανίστηκαν η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα και ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, προσφέροντας από 10.000 δολάρια. Οι κορυφαίες όμως δωρεές μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν 50.000 δολάρια από τον 53χρονο αστέρα της ποπ μουσικής Ρόμπερτ Τζέιμς Ρίτσι, γνωστότερο ως Κιντ Ροκ και άλλα 50.000 από τον γερουσιαστή Ρικ Σκοτ. Ο τελευταίος ανέφερε στον λογαριασμό του στο X: «Δωρίζω τον μισθό μου στη Γερουσία κάθε τρίμηνο και είναι τιμή μου να συμμετάσχω στους @KidRock, @danawhite, @ufc και άλλους για την υποστήριξη των θυμάτων των πυροβολισμών στον Μπάτλερ. Στέλνω 50.000 $ σε αυτόν τον σπουδαίο σκοπό».

Επίσης 30.000 δολάρια δόθηκαν από τον πρώην υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Βίβεκ Ραμασγουάμι και 25.000 δολάρια από τον επενδυτή επιχειρηματία Τζον Σαχίντι απο τη Νότια Καλιφόρνια, ιδιοκτήτης,μεταξύ άλλων, της εταιρείας ψυχαγωγίας Shots Studios.

Ποια είναι η Μερεντίθ Ο΄ Ρουρκ

Η O' Ρουρκ είναι εδώ και δεκαετίες κορυφαία οικονομική παράγοντας στη Φλόριντα για τη συγκέντρωση δωρεών στο πλευρό των εκάστοτε υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών, υποψήφιων Προέδρων, υποψήφιων για το χρίσμα, αλλά και απλών γερουσιαστών και βουλευτών.

Στο προφίλ της στο LinkedIn την αναφέρεται επί του παρόντος ως «Εθνική Οικονομική Διευθύντρια και Ανώτερη Σύμβουλος του Donald J. Trump For President 2024, Inc.». Τις τελευταίες δύο δεκαετίες στη Φλόριντα, η συγκέντρωση κεφαλαίων έχει γίνει συνώνυμη με το όνομά της. Έχει χτίσει και διατηρεί σταθερά την κορυφαία εταιρεία παροχής συμβουλών για τη συγκέντρωση κεφαλαίων στη Φλόριντα. Όταν το όνομά της εμφανίζεται στα κινητά τηλέφωνα των χορηγών, ξέρουν ότι θα είναι μια σύντομη αλλά εστιασμένη κλήση και το βιβλιάριο επιταγών πρέπει να είναι σε απόσταση αναπνοής . .. απαντούν ενστικτωδώς στο κάλεσμα επειδή έχει αναπτύξει στενές, μακροχρόνιες προσωπικές σχέσεις με τους κορυφαίους πολιτικούς δωρητές της Φλόριντα, αναφέρει σχετικά η αδερφή της Κάρι Ο΄Ρουρκ.




Ειδήσεις σήμερα:

Φλωρίδης για σκευωρία Novartis: Στην ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται ρητά χρηματική αμοιβή για τον προστατευόμενο μάρτυρα

Νεκρός 23χρονος ΑΜΕΑ από θερμοπληξία στην Εύβοια – Συνέλαβαν τους γονείς του


Από τον Λίνκολν στον Τραμπ: Οι Αμερικανοί πρόεδροι και υποψήφιοι που έγιναν στόχοι δολοφονίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr