Κατ Τόρες: Η influencer που φυλακίστηκε για σωματεμπορία

Εξανάγκασε γυναίκες να δουλέψουν ως εργάτριες του σεξ

Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε γνωστή influencer από τη Βραζιλία, με κατηγορίες για σωματεμπορία και δουλεία. Πρόκειται για την Κατ Τόρες, γνωστή προσωπικότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούταν στον τομέα της υγείας και της ευεξίας και έχει συνδεθεί με πολλές διασημότητες, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

H Τόρες προσέφερε υπηρεσίες και συμβουλές σωματικής και ψυχικής «αυτοβελτίωσης», αλλά και συμβουλές σχέσεων, έναντι χρημάτων και είχε αναπτύξει ισχυρό κύκλο οπαδών και στα social media της, έχοντας συγκεντρώσει εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της.

Όπως αναφέρει το BBC Eye, σε μια εκτενή έρευνα που πραγματοποίησε με το BBC News Brasil, η οποία πρόσθεσε νέα στοιχεία σε ήδη υπάρχουσες κατηγορίες που βάραιναν την Τόρες, όλα ξεκίνησαν όταν δύο γυναίκες από τη Βραζιλία δηλώθηκαν εξαφανισμένες το 2022 από τις οικογένειές τους, οι οποίες το μόνο που ήξεραν ήταν ότι ζούσαν με την influencer.

Χρησιμοποιούσε γυναίκες ως «σκλάβες»

Η Άνα ήταν ένα από τα θύματα της Τόρες – όχι μία από τις δύο εξαφανισμένες γυναίκες- στην οποία η influencer ζήτησε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 2019 και να εργαστεί ως βοηθός της, βοηθώντας τα ζώα της, το μαγείρεμα, το πλύσιμο ρούχων και το καθάρισμα.

Η ίδια η Άνα, που ήταν οπαδός της Τόρες και σε ευάλωτη ψυχολογική κατάσταση εκείνη την περίοδο, δέχτηκε, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι η ζωή της influencer ήταν πολύ διαφορετική από ότι περίμενε. Υποστήριξε ότι κοιμόταν σε έναν καναπέ γεμάτο με ούρα γάτας και ότι της επέτρεπαν να κοιμάται μόνο για λίγες ώρες τη φορά για να είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή. «Τώρα, βλέπω ότι με χρησιμοποιούσε ως σκλάβα…», είπε, προσθέτοντας ότι δεν πληρώθηκε ποτέ για τη δουλειά της.

Εξαναγκασμός σε σεξεργασία

Το BBC αναφέρει ότι η Τόρες έπεισε την 14χρονη Λετίσια Μάια από τη Βραζιλία, επίσης πελάτισσα της influencer, να εγκαταλείψει το σχολείο και να ζήσει μαζί της για να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα, καθώς και μια άλλη Βραζιλιάνα που ζει στη Γερμανία, την Ντεζιρέ Φρέιτας.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Φρέιτας και μια τρίτη Βραζιλιάνα, αποκαλούμενη ως Sol, είπαν ότι η Τόρες κράτησε τα χρήματά τους, τους απαγόρευσε να μιλούν μεταξύ τους. Οι κοπέλες ζητούσαν άδεια για φύγουν από τα δωμάτιά τους, ακόμη και για να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο.

Ωστόσο, στη συνέχεια, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, καθώς η Τόρες υποχρέωσε πρώτα την Φρέιτας να εργαστεί σε ένα στριπτιζάδικο για να ξεπληρώσει την Τόρες, που κάλυψε τα αεροπορικά της έξοδα, και στη συνέχεια να γίνει εργάτρια του σεξ, μεταξύ άλλων. Είπε επίσης ότι της είπαν να κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για να βγάλει χρήματα, που περιελάμβανε τη χρήση ναρκωτικών για την ικανοποίηση πελατών, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο O Globo, στο οποίο έχει επίσης μιλήσει η Φρέιτας.

Σύμφωνα με το BBC, οι γυναίκες είπαν ότι δεν τους επέτρεπαν να μπουν στο σπίτι αν δεν πληρούσαν τις ποσοστώσεις κερδών του Τόρες, οι οποίες αυξάνονταν από 1.000 δολάρια σε 3.000 δολάρια ημερησίως, με αποτέλεσμα η Φρέιτας να κοιμάται στο δρόμο αρκετές φορές.

Οι τραπεζικές δηλώσεις που εξετάστηκαν από το BBC έδειξαν ότι η Φρέιτας μετέφερε περισσότερα από 21.000 δολάρια στον λογαριασμό της Τόρες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022. Είπε ότι πλήρωσε ακόμη περισσότερα σε μετρητά. Τον Σεπτέμβριο του 2022, οι φίλοι και η οικογένεια των Φρέιτας και Μάια στη Βραζιλία ξεκίνησαν εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τους βρουν, φοβούμενοι ότι μπορεί να είχαν δολοφονηθεί.

Σύμφωνα με το BBC, η Άνα είδε τις ειδήσεις και επικοινώνησε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του FBI. Τον Νοέμβριο του 2022, η αστυνομία έκανε έναν έλεγχο στην Κατ Τόρες και τις γυναίκες, όπου διαπιστώθηκε ότι διέτρεχαν κίνδυνο και επέστρεψαν με ασφάλεια στη χώρα τους. Περισσότερες από 20 γυναίκες υπολογίζεται ότι έχουν πέσει θύματα της influencer.

Ειδήσεις σήμερα:

Προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και «άδειαζαν» τα σπίτια ηλικιωμένων – Βίντεο ντοκουμέντα με τη δράση τους

Ρόδος: Η καταγγελία της 20χρονης Βρετανίδας για την 35χρονη ομοεθνή της - Επιχείρησε να τη βιάσει στην τουαλέτα μπαρ

Ραλφ Σουμάχερ: Ο γάμος με το μοντέλο, το διαζύγιο που του κόστισε εκατομμύρια και η αποκάλυψη για την σεξουαλικότητά του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr