Μπρα ντε φερ της Κομισιόν με τον Όρμπαν: Υποβαθμίζει τη συμμετοχή της στα άτυπα συμβούλια υπό την ουγγρική προεδρία

Μπρα ντε φερ της Κομισιόν με τον Όρμπαν: Υποβαθμίζει τη συμμετοχή της στα άτυπα συμβούλια υπό την ουγγρική προεδρία

Η Ευρωπαική Επιτροπή αποφάσισε να στέλνει υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους και όχι επιτρόπους της Κομισιόν στα άτυπα συμβούλια

orban-ursula-m
«Αντίποινα» στην εξάμηνη ουγγρική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Eνωσης, για τα πρόσφατα αμφιλεγόμενα ταξίδια του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Oρμπαν σε Μόσχα και Πεκίνο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το εκτελεστικό όργανο της Ε.Ε. δεν θα μετάσχει σε καμία άτυπη συνάντηση στο πλαίσιο της ουγγρικής προεδρίας, ούτε θα πραγματοποιήσει το ταξίδι του κολεγίου των επιτρόπων στη Βουδαπέστη.

«Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων, που σημάδεψαν την έναρξη της ουγγρικής προεδρίας, η πρόεδρος αποφάσισε ότι (σ.σ. η Κομισιόν) θα εκπροσωπείται σε ανώτερο επίπεδο δημοσίων υπαλλήλων μόνο στη διάρκεια των άτυπων συναντήσεων του Συμβουλίου», σημείωσε ο εκπρόσωπος της προέδρου της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

Κλείσιμο

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε το ταξίδι του κολεγίου των επιτρόπων, που είθισται να λαμβάνει χώρα κατά την έναρξη της εκάστοτε προεδρίας. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν έσπευσε πάντως να σημειώσει ότι οι συναντήσεις σε ανώτατο επίπεδο, που θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της Ουγγρικής προεδρίας στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο, δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την απόφαση.

Οι αποφάσεις αυτές όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν δυσαρέσκεια στην Ουγγαρία με τον αρμόδιο υπουργό Ευρωπαικών Υποθέσεων να μην κρύβει την ενόχλησή του και να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η Κομισιόν δεν μπορεί να επιλέγει κατά το δοκούν θεσμούς και κράτη-μέλη με τα οποία θέλει να συνεργαστεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σχέδιο για φορολόγηση των υπερκερδών μετά την έκρηξη στις τιμές

Meteo: Τι καιρό θα κάνει τον Αύγουστο - Θερμότερος του κανονικού αναμένεται o επόμενος μήνας

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ - BBC: Πέντε ερωτήματα για την αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης