Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η έλλειψη στοιχείων για τα πιθανά κίνητρα του δράστη προβληματίζει το FBI

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η έλλειψη στοιχείων για τα πιθανά κίνητρα του δράστη προβληματίζει το FBI

Τι έχουν βρει οι ερευνητές έως τώρα από την ανάκτηση δεδομένων του τηλεφώνου και του υπολογιστή του Τόμας Μάθιου Κρουκς

trump_security
Σχεδόν 48 ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντοναλντ Τραμπ στη συγκέντρωσή του στην Πενσιλβάνια, οι ερευνητές προβληματίζονται από την έλλειψη στοιχείων που βρίσκουν σχετικά με τα πιθανά κίνητρα του Τόμας Μάθιου Κρουκς για την επίθεσή του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ακόμη και μετά από την επιτυχή ανάκτηση δεδομένων του τηλεφώνου του 20χρονου δράστη και την έρευνα τόσο στον υπολογιστή του, όσο και στο δωμάτιο του σπιτιού του, αλλά και από τις συνεντεύξεις από την οικογένεια και τους φίλους του, οι πράκτορες δεν έχουν βρει στοιχεία που να υποδηλώνουν πολιτική ή ιδεολογική ώθηση για τον πυροβολισμό.

Αντίθετα, τα στοιχεία που βρήκαν φαίνεται να δείχνουν τυπικές διαδικτυακές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του ενδιαφέροντος για την κωδικοποίηση υπολογιστών και τα παιχνίδια — και αυτό έχει εγείρει περισσότερα ερωτήματα.

Η έρευνα του FBI για τον πυροβολισμό της 13ης Ιουλίου σε συγκέντρωση του Τραμπ βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο. Οι αρχές έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι πιστεύουν ότι ο Κρουκς έδρασε μόνος του και ότι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να προσδιορίσουν το κίνητρο του πυροβολισμού. Οι αρχές λένε ότι έριξε αρκετούς πυροβολισμούς από την ταράτσα ενός κτιρίου ακριβώς έξω από τον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ προτού σκοτωθεί από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας.

Κλείσιμο
Οι γονείς του δράστη, οι οποίοι συνεργάζονται με τις αρχές επιβολής του νόμου, είπαν ότι ο Κρουκς δεν είχε φίλους και δεν έδειχνε ενδιαφέρον για την πολιτική.


Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σχέδιο για φορολόγηση των υπερκερδών μετά την έκρηξη στις τιμές

Meteo: Τι καιρό θα κάνει τον Αύγουστο - Θερμότερος του κανονικού αναμένεται o επόμενος μήνας

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ - BBC: Πέντε ερωτήματα για την αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης