Ντόναλντ Τραμπ: Μόνο με άνδρες γύρω του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών μετά το σάλο για τις γυναίκες φρουρούς

Η πρώτη εμφανής αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας για τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ μετά την απόπειρα δολοφονίας του

Την πρώτη εμφανή αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας για τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) στην Πενσυλβάνια διαπίστωσαν χρήστες των social media στην εμφάνιση του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών.

Όπως φαίνεται σε βίντεο, στην ομάδα ασφαλείας γύρω από τον Τραμπ είναι απόλυτη η απουσία γυναικών καθώς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ περικύκλωσαν μόνο βλοσυροί άνδρες ασφαλείας.

Είχαν προηγηθεί τα άτυπα λαϊκά δικαστήρια για τη συμπεριφορά και την αντίδραση ορισμένων εκ των γυναικών των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ αφού έπεσαν οι πυροβολισμοί με στόχο τον Τραμπ με δράστη τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς.

Δείτε το βίντεο με την σημερινή εμφάνιση Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων


Στο εικονικό εδώλιο των κατηγορουμένων τοποθετούνται όλοι όσοι θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στη γιγαντιαία αποτυχία να προληφθεί η δολοφονική επίθεση, η εστίαση όμως είναι κατ' εξοχήν στις γυναίκες φρουρούς του Τραμπ: Η εικόνα πανικού που παρουσίαζαν μετά από τους πυροβολισμούς θεωρείται ανάρμοστη για σωματοφύλακες ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Πολλώ δε μάλλον, όταν ο συγκεκριμένος ενδέχεται να είναι και ο επόμενος πλανητάρχης. Πώς γίνεται να προστατεύουν τη ζωή ενός τόσο υψηλού προσώπου άτομα όπως πχ μια γυναίκα μετρίου αναστήματος, η οποία ήταν καταφανώς πανικόβλητη, σε βαθμό που να μην μπορεί να επαναφέρει το πιστόλι της στη θήκη του; Ή να ρωτά εναγωνίως «τώρα τι κάνουμε; Τι κάνουμε;».





Οι Αμερικανοί ζητούν επί πίνακι και με συνοπτικές διαδικασίες τα κεφάλια των υπευθύνων ασφαλείας του Τραμπ ύστερα από το φιάσκο της Πενσιλβάνια. Ασφαλώς, τα ονόματα των πρακτόρων δεν αποκαλύπτονται, οπότε οι ομοβροντίες πυρών για την αναποτελεσματικότητά τους εξαπολύονται γενικώς προς τις υπηρεσίες -αν και προσωποποιούνται κατά προτίμηση στα θηλυκά μέλη της φρουράς.



Η διαμάχη στα social media αφορά ακόμη και τις ενέργειες της πράκτορα που έπεσε πάνω στον Τραμπ αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, εάν το ανάστημά της ήταν το ενδεδειγμένο για να γίνει ανθρώπινη ασπίδα σε έναν πανύψηλο και σωματώδη άνδρα όπως ο Τραμπ, εάν ενήργησε όπως προβλέπεται κ.ο.κ.



Άλλοι βλέπουν στις κινήσεις της «πράκτορα με τον κότσο» την πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων έκτακτης ανάγκης, δηλαδή το ότι κάλυψε αμέσως με το σώμα της τον θώρακα και τα κατώτερα ζωτικά όργανα του Τραμπ, ενώ οι άνδρες συνάδελφοί της δημιουργούσαν κλοιό για το κεφάλι και το πάνω μέρος του σώματος του πρώην προέδρου. Άλλοι επικριτές απλώς αποφαίνονται ότι η εν λόγω πράκτορας ήταν εξ ορισμού ακατάλληλη λόγω αναστήματος, ότι κακώς έσκυψε κ.λπ.

Γενικότερα πάντως, η πιο συντηρητική πτέρυγα των Αμερικανών πνέει μένεα κατά της λεγόμενης «woke» κουλτούρας, δηλαδή της γενικής και οριζόντιας, ενίοτε υστερικής καταπολέμησης των εργασιακών ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων. Η οπτική αυτή από πολλούς χαρακτηρίζεται σαν νεο-αντιδραστική και, ως εκ τούτου, οι θιασώτες της βρίσκουν στην απόπειρα κατά του Τραμπ την ιδανική πρόφαση για να αντεπιτεθούν στο πνεύμα προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης που υποτίθεται πως ευαγγελίζεται η woke αντίληψη.

Εν προκειμένω, στο στόχαστρο των αντι-woke τίθεται η τάση να προσλαμβάνονται περισσότερες γυναίκες στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ακόμη και ως σωματοφύλακες των κορυφαίων VIP προσωπικοτήτων όπως ο Ντόναλντ Τραμπ. Ένα ολόκληρο κύμα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξέχειλο αγανάκτησης και οργής, καταγγέλλει την κυβερνητική ντιρεκτίβα για την στρατολόγηση γυναικών πρακτόρων. Ο αποδιοπομπαίος τράγος έχει επιλεγεί ήδη: Είναι η Κίμπερλι Τσιτλ, επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ. Το γεγονός ότι η Τσιτλ θεωρείται προσωπική επιλογή του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του για τις ικανότητές της, ρίχνει επιπλέον λάδι στη φωτιά των μαινόμενων Τραμπ-ικών, ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών, αλλά και κάθε Αμερικανού γενικότερα που θεωρεί εγκληματική την ανεπάρκεια των υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον στην περίπτωση περιφρούρησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κίμπερλι Τσιτλ έχει μακρά προϋπηρεσαία στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, μολονότι για ένα διάστημα είχε απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα, ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της Pepsi, έχουσα υπό την επίβλεψή της εγκαταστάσεις του κολοσσού των αναψυκτικών, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό, μαζί με άλλες αρμοδιότητες, άσχετες με την ασφάλεια. Παρόλ' αυτά, η Τσιτλ το 2022 κρίθηκε ως η ιδανική για να αναλάβει τη διοίκηση της νευραλγικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, Μυστικής Υπηρεσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

To νέο αφήγημα Τραμπ και η πρώτη εμφάνιση με μπανταρισμένο αυτί και υψωμένη γροθιά μετά την απόπειρα δολοφονίας

Οι πιο δύσκολες 72 ώρες του καύσωνα - Έκτακτα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αποφάσεις στο Μαξίμου για να αποτραπεί θερινό ηλεκτροσόκ: Η φορολόγηση των παραγωγών ρεύματος και το πλαφόν στη χονδρική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr