Τζέι Ντι Βανς: Ποιος είναι ο 39χρονος γερουσιαστής του Οχάιο που επέλεξε ο Τραμπ για υποψήφιο αντιπρόεδρο

Πώς από δεινός επικριτής του Τραμπ έγινε ακραιφνής υποστηρικτής του - Εκφραστής της Νέας Αμερικανικής Δεξιάς στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα - Γιατί ο πρώην πρόεδρος τον ξεχώρισε

Εν μέσω μιας πολύωρης και θορυβώδους συνεδρίασης της Γερουσίας πέρυσι το φθινόπωρο, σχετικά με την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Ουκρανία, πήρε το λόγο ο νεαρός γερουσιαστής του Οχάιο Τζέι Ντι Βανς. Ήταν κάτι παραπάνω από 20 χρόνια, αφότου ο ίδιος είχε καταταγεί στο Σώμα Πεζοναυτών και συμμετείχε στον πόλεμο στο Ιράκ. Μια υπόθεση, την οποία ένθερμα ήθελε τότε να υπηρετήσει, πιστός στο κάλεσμα του Προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου, «για να υπερασπιστούν οι ΗΠΑ τον ελεύθερο κόσμο από έναν μεγάλο κίνδυνο» όπως πίστευε.

Αυτό ανέφερε στην ομιλία του. Όμως στη συνέχεια αποκάλυψε την στροφή 180 μοιρών που είχε στο μεταξύ πραγματοποιήσει. Ο Βανς είπε στους συναδέλφους του ότι πλέον θεωρεί την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράκ ως «μια λανθασμένη απόφαση στην πιο επαίσχυντη περίοδο των τελευταίων 40 ετών». Και υποστήριξε ότι η ηγεσία του κόμματός του κάνει ξανά το ίδιο λάθος, συμφωνώντας στη δέσμευση δισεκατομμυρίων δολαρίων πόρων των ΗΠΑ για να βοηθηθεί η Ουκρανία να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.

«Δεν μάθαμε τίποτα;» διερωτήθηκε, αφήνοντας άναυδους πολλούς συναδέλφους του. Στο τέλος εκείνης της δραματικής ημέρας ωστόσο, μόνο 14 ακόμη Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ψήφισαν μαζί με τον Βανς κατά του πακέτου των 95 δισ. δολαρίων με προορισμό το Κίεβο, που υπέγραψε αργότερα ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η μέρα αυτή όμως ήταν καθοριστική για το πολιτικό μέλλον του Βανς. Υπήρχε ένας σημαντικός παρατηρητής των τεκταινομένων στη Γερουσία, που συμμεριζόταν απολύτως τον σκεπτικισμό του. Το όνομά του; Ντόναλντ Τραμπ.



Η αποκατάσταση σχέσεων

Εκείνη την ημέρα ενισχύθηκε η πεποίθηση του Τραμπ για το μέλλον του Βανς. Που έφτασε στο να αναδείξει τον 39χρονο γερουσιαστή ως υποψήφιο αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων, στο πλευρό του, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου. Κι αυτό, παρότι είχε προηγηθεί μια σφοδρή συγκρουσιακή περίοδος μεταξύ τους, στο μακρινό 2016. Όταν ο Βανς διερωτάτο αν ο Τραμπ θα μπορούσε να είναι «ο Χίτλερ της Αμερικής» και τον αποκαλούσε δημόσια «επιβλαβή», «κατακριτέο» ακόμα και «ηλίθιο» (!). Και αποφαινόταν: «ποτέ με αυτόν».

Η οβιδιακή μεταμόρφωσή του αργότερα, κατά πολλούς τυχοδιωκτισμός, από τον Τραμπ θεωρήθηκε υπέρβαση. Η πρώτη επαφή μεταξύ τους το 2021 ήταν καθοριστική. Και σήμερα, τον επιστρατεύει στη μάχη για την ανάκτηση του Λευκού Οίκου ως έναν πρώην δεινό επικριτή του, που όταν γνώρισε ποιος είναι πραγματικά ο πρώην Πρόεδρος άλλαξε άρδην τις πεποιθήσεις και τη στάση του απέναντί του.

Η επιλογή του θα αξιοποιηθεί δηλαδή ως όπλο από τον Τραμπ. Μεγαλόψυχος ηγέτης, που ξέρει να ξεχωρίζει τους ικανότερους, αλλά και ένας άγνωστος που μπορεί να κερδίζει και τους σκληρότερους επικριτές του.

Θα έπρεπε να τον εφεύρει

Ο Βανς υπερίσχυσε αξιόμαχων ανταγωνιστών, έμπειρων πολιτικών των Ρεπουμπλικάνων. Όμως, φαίνεται ότι από πιο νωρίς είχε ένα προβάδισμα στη σκέψη του Τραμπ.
Ακόμα όμως και να υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες στο μυαλό του πρώην Προέδρου πριν φτάσει στο Συνέδριο του Μιλγουόκι, πράγμα δύσκολο αλλά όχι απίθανο, στην υποψηφιότητα του η σφραγίδα μπήκε δυο μέρες νωρίτερα, από τις -ευτυχώς άστοχες- σφαίρες του 20χρονου επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ, Τόμας Μάθιου Κρουκς στην Πενσυλβάνια. Χρειάζεται ένας σκληρός αντιπρόεδρος, ικανός να ενσαρκώσει, συμπληρωματικά στον Τραμπ, την Αμερική που αν και πληγώνεται δεν καταβάλλεται, σηκώνεται όρθια και συνεχίζει, με την υψωμένη γροθιά -σύμβολο πια- και κερδίζει τους πάντες.

Ένας υποψήφιος αντιπρόεδρος στο πρόσωπο του Βανς, που σύμφωνα με πολλά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και αναλυτές στους διαδρόμους του Συνεδρίου, αν δεν υπήρχε, ο Τραμπ έπρεπε να τον «εφεύρει». Ιδανικός για να ενσαρκώσει το μέλλον του MAGA (Make America Great Again), που συμπυκνώνει το όραμά του για τις ΗΠΑ.

Τα κριτήρια επιλογής του

Μπορεί τούτο να ακούγεται κοινοτυπικό, όμως αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Στη συγκεκριμένη στιγμή, που η αμερικανική κοινή γνώμη είναι «παγωμένη», αλλά και πρωτοφανώς στην ιστορία της χώρας διχασμένη, ο Τζέι Ντι Βανς είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος που δίπλα στον Πρόεδρο, θα έρθει να κινητοποιήσει τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους όλων των ηλικιών, ιδίως όμως τους νέους, να συμμετάσχουν στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου.

Μια αναμέτρηση όπου υπάρχει μεν ήδη φαβορί, ο Τραμπ, όμως το αποτέλεσμα θα το κρίνει σε μεγάλο βαθμό η συμμετοχή. Αναποφάσιστοι βεβαίως υπάρχουν, αλλά δεν θα έχουν τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωσή του. Αυτό θα κριθεί πρωτίστως από το ποιος υποψήφιος -και ο μηχανισμός προπαγάνδας του- θα καταφέρει να κινητοποιήσει τους δεδομένους οπαδούς του. Για να αποτρέψει την επιτυχία του αντιπάλου.



Λευκός, πετυχημένος, ρήτορας

Η δομημένη προσωπικότητα και η προσώρας πολιτική παρουσία του Βανς είναι που μπορεί να εγγυηθεί για λογαριασμό του Τραμπ το καλύτερο συγκριτικά αποτέλεσμα σε σχέση με αυτόν τον στόχο. Λευκός, καθολικός, μορφωμένος, έξυπνος, πετυχημένος, εργατικός, οικογενειάρχης, υπερσυντηρητικός αλλά συνάμα ανανεωτικός, με συμμετοχή σε στρατιωτική αποστολή. Αλλά και πειστικός, ικανός ρήτορας, μαχητικός, ελκυστικός στην εμφάνιση, με διαπεραστικό βλέμμα, μπλε μάτια που μαγνητίζουν το συνομιλητή. Ικανός να βγάλει νοκ-άουτ τη θεσμική αντίπαλό του, Καμίλα Χάρις, στο debate των υποψήφιων αντιπροέδρων.

Με σκληρές, κάθετες θέσεις στα μείζονα θέματα, όπως μεταναστευτικό, άμβλωση, αρνητικός για την εμπλοκή στην Ουκρανία, ακραίος όμως υποστηρικτής του Ισραήλ. Με δύσκολη παιδική ζωή και ταλαιπωρημένη εφηβεία, αλλά που ξεπέρασε τα εμπόδια περίπου ως οδοστρωτήρας. Ιδανικός να εκφράσει την ανανέωση του αμερικανικού ονείρου, που έχει ήδη ξεθωριάσει επικίνδυνα, πάντα βέβαια στην παραδοσιακή υπερσυντηρητική του εκδοχή.

Στα 39 του, είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος - πολιτικό πρότυπο για τη νεότερη γενιά των Ρεπουμπλικάνων, στελεχών και απλών οπαδών που βλέπουν στο πρόσωπό του, αυτόν που θα έρθει να κληρονομήσει το συντηρητικό χώρο, στον οποίο ο Τραμπ έδωσε χαρακτηριστικά κινήματος, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με αυτό.

Η Νέα Αμερικανική Δεξιά

Θεωρείται εκπρόσωπος της Νέας Αμερικανικής Δεξιάς. Επικριτικός για την προσέγγιση του διεθνούς ελεύθερου εμπορίου, -υποστηρίζει σθεναρά την πολιτική επιβολής δασμών-, καθώς και της εξωτερικής πολιτικής που εξέφραζε η προηγούμενη γενιά των Ρεπουμπλικάνων. Αντιτίθεται στις εξωτερικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ, έντονα εθνικιστής και σκεπτικιστής απέναντι στους βασικούς θεσμούς του κράτους και της κοινωνίας, από τα Πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ μέχρι το δικαστικό σύστημα, ενώ τάσσεται κατά των περικοπών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Εισήγαγε ως γερουσιαστής νομοθετικές προτάσεις για την απαγόρευση της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο για ανηλίκους, καθώς και για την εξάλειψη των προγραμμάτων διαφορετικότητας. Αντιτίθεται στις αμβλώσεις και συχνά λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν παιδιά. Όμως άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο συζητά το θέμα, αφού το Οχάιο και άλλες Πολιτείες ψήφισαν υπέρ της πρόσβασης σε αμβλώσεις πέρυσι. Σε συνέντευξή του στο CNN τον Δεκέμβριο, είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει «να αποδεχθούν ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν γενικές απαγορεύσεις των αμβλώσεων».

«Είναι εξαιρετικά έξυπνος, πολύ ειλικρινής, αληθινά πιστός στα ιδεώδη των Ρεπουμπλικάνων», σχολίασε ο Τσάρλι Κερκ, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Turning Point USA, ένας εξέχων συντηρητικός ακτιβιστής που είναι κοντά στον Τραμπ και υποστήριξε δημόσια την επιλογή του Βανς ως αντιπροέδρου.

Η διαδρομή του

Ο Βανς μεγάλωσε στην πόλη Ραστ Μπελτ του Μιντλτάουν του Οχάιο. Μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και ξεπέρασε μια ταραχώδη οικογενειακή ζωή, για την οποία αναφέρονται και περιστατικά εθισμού σε ουσίες και ενδοοικογενειακής βίας. Όταν αποφοίτησε από το Λύκειο, κατετάγη στο Σώμα Πεζοναυτών και υπηρέτησε στο Ιράκ. Επιστρέφοντας φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο και στη Νομική Σχολή του Γέιλ, όπου ήταν και συντάκτης του περιοδικού "The Yale Law Journal" και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Γέιλ.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τεχνολογικές επιχειρήσεις και χρηματοοικονομικά, περνώντας από τη Silicon Valley, όπου μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τον συντηρητικό μεγαλοεπενδυτή Πίτερ Τιλ, πρώην CEO της PayPal, μέτοχο στην εταιρεία του FaceBook κ.α.

Το βιβλίο μπεστ σέλερ

Οι εμπειρίες του έγιναν η βάση του «Hillbilly Elegy», ενός βιβλίου με κορυφαίες πωλήσεις που εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2016 και το οποίο χαρακτηρίστηκε ως μια παθιασμένη προσωπική περιγραφή μιας κουλτούρας σε κρίση, αυτής των λευκών Αμερικανών εργατών. Η παρακμή αυτής της ομάδας, ενός εμβληματικού δημογραφικού στοιχείου της χώρας, που διαλύεται σταδιακά τις τελευταίες δεκαετίες ποτέ πριν δεν είχε γραφτεί τόσο σοκαριστικά και εκ των έσω, καθώς ο Βανς αφηγείται την προσωπική αληθινή ιστορία του.
«Δεν θα διαβάσετε ένα πιο σημαντικό βιβλίο για την Αμερική φέτος» ήταν η κριτική του Economist, «ένα καθηλωτικό βιβλίο» η αντίστοιχη της Wall Street Journal.
Το βιβλίο εκτόξευσε τη φήμη του σε όλη τη χώρα, καθώς θεωρήθηκε ως ο ιδανικός «μαγνήτης» για την προσέλκυση φιλελεύθερων και κεντρώων ψηφοφόρων ώστε να κατανοήσουν τα παράπονα της λευκής εργατικής τάξης και να στηρίξουν τον Τραμπ να κερδίσει τις δύσκολες εκλογές του Νοεμβρίου. Και του άνοιξε το δρόμο για επαφές με κορυφαίους Ρεπουμπλικάνους που λίγα χρόνια αργότερα θα στήριζαν την υποψηφιότητά του για τη Γερουσία.
Στο βιβλίο που αργότερα μετατράπηκε σε ταινία μεγάλου μήκους του Netflix, καταγράφονται και οι βασικές πολιτικές του θέσεις για τις εξωτερικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ, τις πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου και την αδιαφορία από τις ελίτ της χώρας για το λαό της. Επέμεινε επίσης, τότε ότι ο Τραμπ δεν ήταν η απάντηση. Μίλησε με τα γνωστά άσχημα για αυτόν. Όμως είχε προλάβει να οδηγήσει πλειάδα ψηφοφόρων άλλων πεποιθήσεων στην «αγκαλιά» του Τραμπ και αυτό δεν ξεχάστηκε.

Η στροφή

Αργότερα ο Βανς έκανε στροφή 180 μοιρών για τον Τραμπ, πολύ πριν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα για τη Γερουσία το 2022. Έγινε ένθερμος υποστηρικτής του πρώην Προέδρου και υποστήριξε μια πλατφόρμα που συστοιχήθηκε πλήρως με την κριτική του ίδιου του Τραμπ για τη μετανάστευση, τις εταιρείες τεχνολογίας και τους παραδοσιακούς Ρεπουμπλικάνους που σύμφωνα και με τους δυο είχαν αποτύχει να προσφέρουν στον αμερικανικό λαό. Ευθυγραμμίστηκε με την μη παραδοχή της νομιμότητας των εκλογών του 2020.
Δήλωσε, ότι με την πάροδο του χρόνου πείστηκε πως ο Τραμπ θα ήταν ένα αποτελεσματικός ηγέτης για να εφαρμόσει τις πολιτικές που τον ενδιέφεραν. «Κλειδί» για τη σημερινή προπαγάνδα του επιτελείου του Τραμπ.

Την αλλαγή αυτή φρόντισε όμως να την καταστήσει γνωστή στον ίδιο τον Τραμπ. Επιστρατεύοντας προς τούτο γνώριμούς του με ισχυρή πρόσβαση στον πρώην Πρόεδρο και το οικογενειακό του περιβάλλον. Είχε την πλήρη προσωπική (και οικονομική) στήριξη του Τιλ, ο οποίος διαμήνυσε στους επιτελείς του Τραμπ από τις αρχές του 2021, ότι ο Βανς αξίζει της προσοχής τους, καθώς ήταν ικανότατος, αλλά και αληθινός πλέον οπαδός του πρώην Προέδρου παρά τα παλαιότερα επιθετικά σχόλιά του.
Πύκνωσε παράλληλα εξάλλου, τις παρουσίες του σε δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα, εντυπωσιάζοντας με τη ρητορική και το πάθος του πρώτα τον μεγαλύτερο γιο του Τραμπ, τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και στη συνέχεια τον ίδιο τον πρώην Πρόεδρο.

Με τη μεσολάβηση του Τιλ, έγινε και το σπουδαίο για την πολιτική μοίρα του ραντεβού του Βανς με τους Τραμπ, πατέρα και γιο. Ήταν Δεκέμβριος του 2021. Ο πρώην Πρόεδρος εντυπωσιάστηκε από την αυθεντικότητα, την ειλικρίνεια, το σύνολο των ικανοτήτων του Βανς, όπως ανάφερε αργότερα ο Τιλ. Εκείνο το βράδυ κέρδισε το χρίσμα για το Οχάιο. Ο Τραμπ έσπευσε στην Πολιτεία για να τον στηρίξει επί τόπου.
Την ίδια βραδιά όμως μπήκε και η μεγάλη υποθήκη για το μελλοντικό πολιτικό άλμα του Βανς. Ανέπτυξε έκτοτε στενή φιλία με τον Τραμπ Τζούνιορ, γεγονός που τον βοήθησε πολύ στη σκληρή παρασκηνιακή κούρσα για την επιλογή του υποψήφιου αντιπροέδρου.
Με την εκλογή του και αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Κογκρέσο, ο Βανς εξελίχθηκε σε διαπρύσιο υποστηρικτή του Τραμπ. Αντέδρασε στις φιλοδοξίες του επίδοξου υποψήφιου για το χρίσμα, κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις, επέκρινε δριμύτατα τον δικαστή του Μανχάταν που κατηγορούσε τον Τραμπ.

Η σύνοψη της ιδεολογίας του

«Είμαστε υπέρ ενός αμερικανικού έθνους που έχει χτιστεί από τον αμερικανικό λαό που απασχολεί Αμερικανούς εργάτες. Πρέπει να είμαστε αυτάρκεις. Να φτιάξουμε τα πράγματά μας και να το κάνουμε για τους δικούς μας ανθρώπους».

Τα παραπάνω είναι η συνοπτική εκδοχή μιας ιδεολογίας που ο Βανς σκιαγράφησε από τότε που επανεμφανίστηκε ως ηγέτης του νέου συντηρητικού κινήματος: Αυτή η λεγόμενη «διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες» -που χαρακτηρίζεται από διεθνή συνεργασία, αμοιβαία άμυνα και ανοιχτές αγορές- θεωρεί πως «έχει σχεδιαστεί για να ωφελήσει τις παγκόσμιες ελίτ και να βλάψει τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα μια Αμερική σε παρακμή».

Αυτή η φιλοσοφία επεκτείνεται και στη μετανάστευση. Ο Βανς δηλώνει ότι οι φόροι, η αγορά εργασίας, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και το κόστος στέγασης θα βελτιώνονταν εάν «απελαυνόταν κάθε παράνομος αλλοδαπός που ήρθε σε αυτή τη χώρα υπό το καθεστώς του Τζο Μπάιντεν».
Ο Βανς υπερασπίστηκε επίσης τις πιο επικίνδυνες τοποθετήσεις του Τραμπ. Ισχυρίζεται ότι «η βασική δημοκρατική βούληση της Αμερικής παρεμποδίστηκε» στις προεδρικές εκλογές του 2020. Αλλά και ότι θα είχε πιέσει να εξεταστούν εναλλακτικές κινήσεις των οπαδών του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν είχε επιχειρηθεί η εισβολή στο Καπιτώλιο. Και ότι ο Τραμπ θα πρέπει να αντικαταστήσει τους γραφειοκράτες μεσαίου επιπέδου στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση με το «λαό μας» και να αγνοήσει τα δικαστήρια, αν προσπαθήσουν να τον σταματήσουν.



Αφοσιωμένος πλέον στον Τραμπ

Απέδειξε την αφοσίωσή του στον Τραμπ, αλλά και την μέχρι τη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, πολωτική ρητορική του, όταν λίγες ώρες αργότερα έσπευσε να επιρρίψει την ηθική ευθύνη για το τραγικό συμβάν στην εκστρατεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχόλιο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ως υπερβολικό και εμπρηστικό.
«Σήμερα δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό», δημοσίευσε ο Βανς στο X. "Η κεντρική ιδέα της εκστρατείας Μπάιντεν είναι ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας αυταρχικός φασίστας που πρέπει να σταματήσει πάση θυσία. Αυτή η ρητορική οδήγησε άμεσα στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Τραμπ" ήταν το επίμαχο σχόλιό του. Θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή ή θα αναδιπλωθεί;

«Βλέπει» ακόμα πιο μακριά

Στο κατώφλι των 40 ετών, καθώς τα γενέθλιά του είναι στις 2 Αυγούστου, ο Βανς θα είναι, εφόσον οι εκλογές κερδηθούν, ο νεότερος αντιπρόεδρος από τότε που ο Ρίτσαρντ Νίξον υπηρέτησε υπό τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ. Παρότι δεν φέρνει ψήφους από μαύρους, λατινόφωνους ή γυναίκες ψηφοφόρους, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι μειονεκτούν, θεωρείται «κλειδί» για την επιρροή στους νέους. Υπόψη ότι το Οχάιο ο Τραμπ το κέρδισε έτσι κι αλλιώς άνετα το 2016 και το 2020.
Ο γερουσιαστής είναι παντρεμένος από το 2014 με την συμφοιτήτρια του στο Γέιλ, Ούσα, η οποία εργάζεται ως δικαστής. Έχουν τρία παιδιά ηλικίας 7, 4 και 2 ετών. Ζουν στη γειτονιά East Walnut Hills του Σινσινάτι, ενώ ο γερουσιαστής έχει αγοράσει επίσης ένα σπίτι 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια.
Ετοιμάζονται πλέον για τον Λευκό Οίκο, όμως τον πρώτο λόγο προηγουμένως έχουν οι κάλπες της 5ης Νοεμβρίου. Ωστόσο, αν και πρόωρο, πολλοί ήδη «βλέπουν» ότι ο Βανς προετοιμάζεται για μακρύτερη παραμονή εκεί, ενώ για τον Τραμπ και συνταγματικά μόνο μια θητεία υπάρχει. Δεν θέλει πολλή φαντασία. Για τις φιλοδοξίες του Βανς, που πλέον δεν θα έχουν ταβάνι, το 2028 δεν είναι πια μακριά…

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τραμπ επέλεξε για αντιπρόεδρό του τον άνθρωπο που τον έλεγε «Χίτλερ» - Ποιος είναι ο γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς

Με φανέλα του Παναθηναϊκου στο νοσοκομείο η Μπράντι Λοβ - Η Αμερικανίδα πορνοστάρ είχε σοβαρό ατύχημα στο Ιόνιο

Τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα για τον καύσωνα - Τι ισχύει για τηλεργασία, delivery, πότε προβλέπεται υποχρεωτική παύση εργασιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr