Ρωσία: Ουκρανικά drones επιτέθηκαν σε Κουρσκ και Μπέλγκοροντ - Τραυματίστηκαν έξι άμαχοι

Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν την απομάκρυνση των κατοίκων 14 χωριών στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Ουκρανικές επιθέσεις προκάλεσαν στη διάρκεια της νύχτας πυρκαγιά σε εργοστάσιο που παράγει ηλεκτρικές συσκευές και τον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ανθρώπων σε περιοχές της Ρωσίας στη μεθόριο με την Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Από την επίθεση με drone εναντίον εργοστασίου στην πόλη Κορένεβο της περιφέρειας Κουρσκ δεν τραυματίστηκε κανένας εργάτης. Όμως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε όταν ουκρανικό drone έριξε εκρηκτικό μηχανισμό σε κατοικημένη περιοχή στην περιφέρεια, δήλωσε ο μεταβατικός κυβερνήτης Αλεξέι Σμιρνόφ.



Προς το παρόν οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει τις επιθέσεις αυτές, τις οποίες το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν στη διάρκεια της νύκτας 13 ουκρανικά drone, ανάμεσά τους ένα και πάνω από την περιφέρεια Κουρσκ.



Ο Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ, κυβερνήτης της μεθοριακής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ουκρανικό βομβαρδισμό.

Στην περιφέρεια Βορονέζ ένας άνθρωπος υπέστη τραυματισμό από επίθεση με drone, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Αλεξάντερ Γκουσέφ.

Στο μεταξύ η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε σήμερα ότι οι αρχές εξετάζουν την απομάκρυνση των κατοίκων 14 χωριών στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος από το «βούλωστο» του Πολάκη στη Συρεγγέλα - Μαρινάκης: Να διαγραφεί τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Γνωστή ηθοποιός ξυλοκόπησε σε κατάσταση μέθης τον πρώην σύζυγό της στην Κάρυστο

Οι πιο δύσκολες 72 ώρες του καύσωνα - Έκτακτα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr