ΗΠΑ: Με προσευχή του Ελπιδοφόρου ξεκίνησε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προσευχήθηκε «για την ταχεία ανάρρωση του Προέδρου Τραμπ» μετά το αιματηρό περιστατικό του Σαββάτου

Με προσευχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου ξεκίνησε χθες Δευτέρα στο Μιλγουόκι το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, στη διάρκεια του οποίου ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά τη θερμή υποδοχή από τους σύνεδρους, ο Ελπιδοφόρος προσευχήθηκε «ο Παντοδύναμος και Αιώνιος Θεός να κοιτάξει τώρα προς τα κάτω σε αυτή τη συγκέντρωση των πολιτικών ηγετών του Έθνους μας, και να τους φωτίσει, καθώς προσπαθούν να υπηρετήσουν τους συμπολίτες τους». Επιπλέον, προσευχήθηκε να δοθεί στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και στους συμβούλους του, «σοφία, χάρη και πνεύμα υπηρεσίας».



Το συνέδριο των Ρεπουμπλικανλων πραγματοποιείται μετά τα τραγικά γεγονότα που έλαβαν χώρα το Σάββατο 13 Ιουνίου, όπου ένας 20χρονος επιχείρησε να δολοφονήσει τον Τραμπ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προσευχήθηκε «για την ταχεία ανάρρωση του Προέδρου Τραμπ και των θυμάτων αυτού του πιο τραγικού περιστατικού».

Με την παρουσία του στο συγκεκριμένο Συνέδριο, ο Ελπιδοφόρος συνέχισε την μακροχρόνια παράδοση κατά την οποία ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προσκαλείται και αναπέμπει προσευχή τόσο στο Ρεπουμπλικανικό όσο και στο Δημοκρατικό Κόμμα ενόψει των προεδρικών εκλογών.


Ειδήσεις σήμερα:

Δεν έγινε τίποτα, περνάμε καλά, λέει ο στιχουρχός Ανδρέας Κομπόσης για το επεισόδιο με τη Φαίη Ζαφειράκου στην Κάρυστο

Βίντεο ντοκουμέντα από την δράση της συμμορίας που μετείχαν οπαδοί - Έβαζαν φωτιά και έσπαγαν καταστήματα για εκβιασμούς

Έρχεται παρέμβαση για τις τιμές του ρεύματος – Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr