Περού: Τουλάχιστον 26 νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε γκρεμό

Περού: Τουλάχιστον 26 νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε γκρεμό

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, 3.138 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2023 σε τροχαία δυστυχήματα στο Περού

peru-arthrou
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό στην περιφέρεια Αγιακούτσο του νότιου Περού, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Μεταφορών Ραούλ Πέρες-Ρέγιες είχε κάνει λόγο για περισσότερους από 20 νεκρούς.

video placeholder


Κλείσιμο
Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από την πρωτεύουσα Λίμα με προορισμό το Αγιακούτσο. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε μια απότομη στροφή, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να βγει από τον δρόμο, να ανατραπεί και να κατρακυλήσει στην πλαγιά σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Ο επικεφαλής της Τροχαίας Τζόνι Ρολάντο Βαλντεράμα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο απολογισμός του δυστυχήματος ήταν «26 νεκροί και 14 τραυματίες».


Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στο Περού και αποδίδονται συνήθως σε υπερβολική ταχύτητα, στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, σε απουσία σηματοδότησης σε ορισμένες περιοχές, καθώς και σε πλημμελείς ελέγχους από την αστυνομία. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών, 3.138 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2023 σε τροχαία δυστυχήματα στο Περού.

Τον περασμένο Απρίλιο, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι στην περιφέρεια Καχαμάρκα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο δείκτης θνησιμότητας σε τροχαία ατυχήματα στο Περού μειώθηκε από 14 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους που ήταν το 2019 σε 9,5 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους το 2023.


Ειδήσεις σήμερα:

Επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για Ιούλιο και Αύγουστο με φόρο στις εταιρείες φυσικού αερίου

Πειραιάς: Χειροπέδες σε 16χρονη για απόπειρα δολοφονίας 19χρονης έξω από νυχτερινό κατάστημα

Αμαλιάδα: Την εκβίασαν και όταν αρνήθηκε να τους πληρώσει, ανέβασαν το γυμνό της βίντεο στο TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης