Κονγκό: Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε επίθεση που αποδίδεται σε τζιχαντιστές

Κονγκό: Τουλάχιστον πέντε νεκροί σε επίθεση που αποδίδεται σε τζιχαντιστές

Πυρπολήθηκαν σπίτια και δύο μοτοσικλέτες

kongo-astinomia
Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σε ακόμη μια επίθεση η οποία αποδίδεται σε αντάρτες των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ADF), που έχουν ορκιστεί πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Είδα με τα μάτια μου πέντε αποκεφαλισμένα πτώματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) κάτοικος του χωριού Μαμόβε, μετά την επίθεση που εκδηλώθηκε στην περιοχή αυτήν της επαρχίας του Βόρειου Κίβου.

Σε επτά ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών ο Κίνος Κατούο, επικεφαλής της κοινωνίας των πολιτών στη Μαμόβε. «H ADF σκότωσε επτά ανθρώπους το πρωί – τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες – στο χωριό Καζαχόρο», όπου «πυρπολήθηκαν σπίτια και δύο μοτοσικλέτες», ανέφερε.

Οι ADF συγκροτήθηκαν κυρίως από μουσουλμάνους αντάρτες της Ουγκάντας και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 λυμαίνονταν τις ανατολικές επαρχίες της ΛΔ Κονγκό, σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους. Το 2019 ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, που έκτοτε έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές επιθέσεις των ADF.

Κλείσιμο
Το 2021 Καμπάλα και Κινσάσα ξεκίνησαν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις για να εκδιώξουν τους αντάρτες των ADF από τα προπύργιά τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βάλουν τέλος στις επιθέσεις τους.

Τον προηγούμενο μήνα περίπου 150 άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία Βόρειο Κίβου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σε επιθέσεις που αποδίδονται στους τζιχαντιστές των ADF.

Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: Βίντεο ντοκουμέντο από το μαχαίρωμα της 16χρονης στην 19χρονη έξω από κλαμπ

Λογαριασμοί ρεύματος: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης των καταναλωτών

Κρήτη: Παππούδες ανοίγουν... βεντέτα με τις viral γιαγιάδες με τη βοήθεια του Μαμαλάκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης