Τορόντο: Σε κανάλια μετατράπηκαν οι δρόμοι της πόλης

Αυτοκίνητα και δρόμοι γέμισαν νερό - Πλημμύρισε και η έπαυλη του Drake

Το Τορόντο, η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, πλήττεται αυτές τις μέρες από έντονες πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και τεράστιες υλικές καταστροφές, οι οποίες προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πόλη την Τρίτη 17 Ιουλίου. 

Πολλοί από τους κύριους δρόμους της πόλης, καθώς και ο βασικός συγκοινωνιακός κόμβος Union Station, έκλεισαν λόγω των πλημμυρών, αναφέρει η Deutsche Welle. 



Εικόνες από την πόλη δείχνουν οχήματα βυθισμένα μέχρι την οροφή τους και σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να προσεγγίσουν ανθρώπους παγιδευμένους στα αυτοκίνητά τους και στα ασανσέρ.«Διασώζουμε ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι στα αυτοκίνητά τους ή στην οροφή των αυτοκινήτων τους», δήλωσε το απόγευμα στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τζιμ Τζέσοπ. 



Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν επίσης εκδώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο, όπου ζουν σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι. Υπολογίζεται πως πάνω από 160.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα. 



Η δήμαρχος του Τορόντο Olivia Chow εξέφρασε ανησυχία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Canadian Press. «Πρέπει πραγματικά σοβαρά να ασχοληθούμε με την κλιματική αλλαγή, διότι τέτοιου είδους ημέρες θα είναι πολύ πιο συχνές», δήλωσε η Τσόου στους δημοσιογράφους, υποσχόμενη να επανεξετάσει τα σχέδια αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης.

Πλημμύρισε η έπαυλη του Drake

 Ακόμα και η έπαυλη του ράπερ Drake επηρεάστηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις στο Τορόντο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα story που μοιράστηκε την Τρίτη, ο Καναδός ράπερ βιντεοσκόπησε έναν άνδρα να σπρώχνει κάποιες γυάλινες διπλές πόρτες, καθώς το νερό έτρεχε από κάτι που φαινόταν να είναι ντουλάπα, μέσα σε ένα μπάνιο.

Δείτε το βίντεο
Ο Drake έδειξε πλάνα από το δωμάτιο, όπου φαινόταν να περπατά με μια σκούπα με το νερό να φτάνει μέχρι τον αστράγαλο και να προσπαθεί να σπρώξει τα νερά έξω από το δωμάτιο. Παρά τις προσπάθειές των δύο αντρών, φαίνεται νερό να μπαίνει συνεχώς στο δωμάτιο.

Παρ' όλα αυτά, ο ράπερ αντιμέτωπισε με χιούμορ το περιστατικό, καθώς έγραψε στη λεζάντα του κλιπ: «Ελπίζω να είναι Espresso Martini», αναφερόμενος στο καφέ νερό.

Ο ράπερ δεν έχει δώσει ακόμα καμία άλλη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του σπιτιού του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr