Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν έχει κορωνοϊό και θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν έχει κορωνοϊό και θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα

Αισθάνομαι καλά, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ, αν υπήρχε ιατρικός λόγος, ανέφερε νωρίτερα σε συνέντευξή του ο 81χρονος Δημοκρατικός

joe_biden_mask
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη Νεβάδα στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, διαπιστώθηκε πως μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό και παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα» της COVID-19, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

Ο Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «πλήρως εμβολιασμένος», έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid· θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα αφού επιστρέψει στο προπύργιό του, το Ρεχόμποθ, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, ασκώντας τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως, διαβεβαίωσαν οι υπηρεσίες του.



«Αισθάνομαι καλά», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς επιβιβαζόταν στο «Air Force One», το προεδρικό αεροσκάφος, την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του αναζωπυρώνονται και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

Η ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν

Κλείσιμο
«Σήμερα το απόγευμα βρέθηκα θετικός στο COVID-19, αλλά αισθάνομαι καλά και σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές. Θα απομονωθώ καθώς αναρρώνω και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα συνεχίσω να εργάζομαι για να γίνει η δουλειά για τον αμερικανικό λαό».




Μπάιντεν: Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ, αν υπήρχε ιατρικός λόγος

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ότι θα επανεκτιμούσε το ενδεχόμενο να παραμείνει στην προεδρική κούρσα αν υπήρχε ιατρικός λόγος.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Δρ Κέβιν Ο'Κόνορ, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, έγραψε μετά την ιατρική εξέταση του προέδρου τον Φεβρουάριο ότι είναι «ένας υγιής, δραστήριος, εύρωστος, 81χρονος άνδρας που παραμένει σε θέση να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας». Αλλά η εμφάνισή στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, η οποία προκάλεσε κύμα εκκλήσεων από συμμάχους των Δημοκρατικών να αποχωρήσει, δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την υγεία και την οξύνοιά του.

Σε συνέντευξή του στον Εντ Γκόρντον του BET News, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να επανεκτιμήσει την παραμονή του στην κούρσα: «Αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που προέκυπτε, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν, έχεις αυτό το πρόβλημα και εκείνο το πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ABC News ότι θα εγκατέλειπε την κούρσα μόνο αν του το έλεγε ο «Παντοδύναμος Κύριος».

Οι δηλώσεις του Μπάιντεν έρχονται εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων από Δημοκρατικούς να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Νοεμβρίου.




Ειδήσεις σήμερα:

Κατ Τόρες: Η σκοτεινή πραγματικότητα της Βραζιλιάνας influencer που καταδικάστηκε για σωματεμπορία

Σφοδρή επίθεση της Άγκυρας στον Δένδια- Τον κατηγορεί ότι θέλει να κάνει καριέρα δημιουργώντας προβλήματα


H τεχνολογία δείχνει πώς τη γλίτωσε ο Τραμπ για ένα εκατοστό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης