Τζο Μπάιντεν: Πελόζι και Σούμερ του δείχνουν την έξοδο - «Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ»

Τζο Μπάιντεν: Πελόζι και Σούμερ του δείχνουν την έξοδο - «Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νόσησε με κορωνοϊό ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει «θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ, αν υπήρχε ιατρικός λόγος»

joe-biden-mak
Νέα «φωτιά» στη συζήτηση που επικρατεί στις ΗΠΑ για το αν ο Τζο Μπάιντεν πρέπει ή όχι να αποσυρθεί από την κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου προκάλεσαν δημοσιεύματα για τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών των Δημοκρατικών, όπως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, και ο επικεφαλής του κόμματος στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, που δείχνουν την έξοδο στον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNN η Πελόζι συνομίλησε ιδιωτικά με τον Μπαίντεν και του είπε ότι βάσει των δημοσκοπήσεων δεν μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ. Παράλληλα φέρεται να τον προειδοποίησε ότι η παρουσία του θα μπορούσε να καταστρέψει τις όποιες πιθανότητες έχουν οι Δημοκρατικοί να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο.

Κατά το δημοσίευμα ο Μπάιντεν απάντησε, στο τηλεφώνημα που έγινε την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, επικαλούμενος δημοσκοπήσεις που υποστήριξε ότι έχει δει και οι οποίες δείχνουν ότι μπορεί να κερδίσει.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η συνομιλία που είχαν ο Μπάιντεν με τον Σούμερ στο σπίτι του πρώτου στο Ντέλαγουερ, πριν την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Κλείσιμο
Στη συνάντηση αυτή ο Σούμερ φέρεται να διατύπωσε τις ίδιες ανησυχίες με την Πελόζι όσον αφορά τις απώλειες για τους Δημοκρατικούς στις κάλπες του Νοεμβρίου

Η νόσηση με κορωνοϊό

Την κατάσταση φαίνεται να περιπλέκει έτι περαιτέρω η νόσηση του προέδρου Μπάιντεν με κορωνοϊό δεδομένης της δήλωσής του που είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα, ότι θα μπορούσε να αποσυρθεί από την κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου αν του το ζητήσουν οι γιατροί για λόγους υγείας.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε λίγο μετά την ανακοίνωση για νόσηση με covid-19 του προέδρου των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν φαίνεται να δυσκολεύεται να ανέβει ακόμα και τα λίγα σκαλιά στο Air Force 1.



Ο Μπάιντεν, διαπιστώθηκε πως μολύνθηκε από τον κορωνοϊό στη Νεβάδα όπου βρισκόταν στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο,  με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα».

Ο 81χρονος Μπάιντεν, ο οποίος είναι «πλήρως εμβολιασμένος», έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid· θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα αφού επιστρέψει στο Ντέλαγουερ, ασκώντας τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως, διαβεβαίωσαν οι υπηρεσίες του.



«Αισθάνομαι καλά», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς επιβιβαζόταν στο «Air Force One», το προεδρικό αεροσκάφος, την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του αναζωπυρώνονται και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

Η ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν

«Σήμερα το απόγευμα βρέθηκα θετικός στο COVID-19, αλλά αισθάνομαι καλά και σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές. Θα απομονωθώ καθώς αναρρώνω και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα συνεχίσω να εργάζομαι για να γίνει η δουλειά για τον αμερικανικό λαό».




Μπάιντεν: Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ, αν υπήρχε ιατρικός λόγος

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ότι θα επανεκτιμούσε το ενδεχόμενο να παραμείνει στην προεδρική κούρσα αν υπήρχε ιατρικός λόγος.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Δρ Κέβιν Ο'Κόνορ, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, έγραψε μετά την ιατρική εξέταση του προέδρου τον Φεβρουάριο ότι είναι «ένας υγιής, δραστήριος, εύρωστος, 81χρονος άνδρας που παραμένει σε θέση να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας». Αλλά η εμφάνισή στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, η οποία προκάλεσε κύμα εκκλήσεων από συμμάχους των Δημοκρατικών να αποχωρήσει, δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την υγεία και την οξύνοιά του.

Σε συνέντευξή του στον Εντ Γκόρντον του BET News, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να επανεκτιμήσει την παραμονή του στην κούρσα: «Αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που προέκυπτε, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν, έχεις αυτό το πρόβλημα και εκείνο το πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ABC News ότι θα εγκατέλειπε την κούρσα μόνο αν του το έλεγε ο «Παντοδύναμος Κύριος».

Ειδήσεις σήμερα:

H Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία γιατί οι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ

Συγκλονιστικό βίντεο: 58χρονη πνίγηκε στα ρηχά πισίνας και οι άλλοι λουόμενοι απλά αδιαφορούσαν

Ταξί παρέσυρε 70χρονο και τον σκότωσε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης