Γαλλία: Μετανάστης πέθανε στη Μάγχη, προσπαθώντας να φτάσει στη Βρετανία - Διασώθηκαν άλλοι 71

Το πλοιάριο που μετέφερε τους μετανάστες άρχισε να χάνει αέρα στα ανοιχτά της Γαλλίας

Ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του χθες Τετάρτη στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Γαλλίας κατά την προσπάθειά του να διασχίσει τη Μάγχη και να φτάσει στη Βρετανία, ενώ άλλοι 71 άνθρωποι που επέβαιναν στο ίδιο πλοιάριο με εκείνον διασώθηκαν, ανακοίνωσε το γαλλικό λιμενικό.

Χθες το βράδυ πλοίο περιπολίας ανέφερε ότι «ένα πλοιάριο στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες» έχει αρχίσει να χάνει αέρα και άνθρωποι «βρίσκονται στο νερό», ενώ πρόσθεσε ότι έσπευσε «αμέσως να τους σώσει», επεσήμανε το λιμενικό.

Παράλληλα το Επιχειρησιακό Περιφερειακό Κέντρο Θαλάσσιας Εποπτείας και Διάσωσης (Cross) του Γκρι - Νε κινητοποίησε ένα αεροσκάφος της Frontex, δύο ελικόπτερα και ένα σωστικό πλοίο προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών.

Το γαλλικό πλοίο περιπολίας περισυνέλεξε 59 ναυαγούς, ανάμεσά τους έναν άνθρωπο χωρίς τις αισθήσεις του, ο οποίος δεν κατάφερε να επανέλθει. Πλοίο του βρετανικού λιμενικού ανέλαβε 13 ναυαγούς.

Την προηγούμενη Παρασκευή τέσσερις μετανάστες πέθαναν και δεκάδες ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, αφού το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ξεφούσκωσε στη Μάγχη.

Στο στενό του Πας- ντε- Καλαί, μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες μεταναστευτικές οδούς, έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια πολλά ναυάγια. Το χειρότερο σημειώθηκε το 2021 όταν 27 μετανάστες, στην πλειονότητά τους Κούρδοι ηλικίας 7 με 46 ετών, πνίγηκαν.

Περισσότεροι από 12.313 άνθρωποι έχουν φτάσει παράνομα στις ακτές της Βρετανίας το 2024, προερχόμενοι κυρίως από τη Γαλλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των βρετανικών αρχών που δημοσιεύθηκαν στα μέσα Ιουνίου.

Πρόκειται για άνοδο 18% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, παρά το γεγονός ότι οι βρετανικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν σκληρύνει τη μεταναστευτική πολιτική τους. Το θέμα αυτό κυριάρχησε και στις πρόσφατες βρετανικές εκλογές, στις οποίες αναδείχθηκε νικητής το Εργατικό Κόμμα.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

H Δέσποινα Βανδή ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία γιατί οι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ

Συγκλονιστικό βίντεο: 58χρονη πνίγηκε στα ρηχά πισίνας και οι άλλοι λουόμενοι απλά αδιαφορούσαν

Ταξί παρέσυρε 70χρονο και τον σκότωσε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr