Ρωσία: Συνεχίστηκε σήμερα, υπό άκρα μυστικότητα, η δίκη του Έβαν Γκέρσκοβιτς

Ρωσία: Συνεχίστηκε σήμερα, υπό άκρα μυστικότητα, η δίκη του Έβαν Γκέρσκοβιτς

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal τελεί υπό κράτηση εδώ και 16 μήνες, κατηγορούμενος για κατασκοπεία

gerskovich_1
Συνεχίστηκε σήμερα η κεκλεισμένων των θυρών δίκη του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς στο Γεκατερίνμπουργκ, την πόλη όπου συνελήφθη στα τέλη Μαρτίου του 2023 για «κατασκοπεία», μια κατηγορία που ποτέ δεν στοιχειοθέτησε η Ρωσία.

Η ακροαματική διαδικασία, η δεύτερη μετά την έναρξη της δίκης στις 26 Ιουνίου, ξεκίνησε αργά το πρωί στην πόλη των Ουραλίων, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο δικαστικό μέγαρο.

Καμία άλλη πληροφορία δεν έγινε γνωστή.

Κλείσιμο


Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal τελεί υπό κράτηση εδώ και 16 μήνες.

Υπάρχουν συζητήσεις για ανταλλαγή, είπε ο Λαβρόφ

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε χθες, ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε πως η Ρωσία έχει αδιάσειστες αποδείξεις για τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες του δημοσιογράφου της Wall Street Journal και το ζήτημα της πιθανής ανταλλαγής του συζητείται σε επίπεδο ρωσικών και αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Η χρήση δημοσιογράφων για σκοπούς πληροφοριών, τουλάχιστον στην αγγλοσαξονική παράδοση, είναι απολύτως φυσική», σημείωσε. «Έχουμε αδιάσειστες αποδείξεις ότι ο Γκέρσκοβιτς συμμετείχε σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε από τους προέδρους Πούτιν και Μπάιντεν τον Ιούνιο του 2021, οι υπηρεσίες πληροφοριών παραμένουν σε επαφή προκειμένου να δουν αν κάποιος μπορεί να ανταλλαγεί με κάποιον άλλο».


Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η πριγκίπισσα από το Ντουμπάι που χώρισε μέσω Instagram: Η Ελληνίδα μάνα της και το ταξίδι του μέλιτος στη Μύκονο

Αφηνίασαν οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας για την αφίσα του Ατατούρκ: Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας


Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης