Ζελένσκι: Έκκληση να παραμείνουν ενωμένοι οι Ευρωπαίοι στην υποστήριξη της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας μετέβη στη Βρετανία για τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας – Συναντήσεις με βασιλιά Κάρολο και Κιρ Στάρμερ 

Έκκληση προς τους Ευρωπαίους να παραμείνουν ενωμένοι στην υποστήριξη της Ουκρανίας απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που έφτασε στο ανάκτορο Μπλένιμ, κοντά στην Οξφόρδη, στη Βρετανία, όπου συμμετέχει στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η ενότητα στην Ευρώπη, διότι η ενότητα επιτρέπει πάντα να λαμβάνονται ισχυρές αποφάσεις», σημείωσε ο Ζελένσκι προσερχόμενος στο Μπλένιμ, τόπο γέννησης του Ουίνστον Τσώρτσιλ, όπου διεξάγεται η 4η σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Νωρίτερα ο Ζελένσκι ανακοίνωσε το ταξίδι του με ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι θα συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και τον βασιλιά Κάρολο.

«Θα συναντήσω την Αυτού Μεγαλειότητα τον βασιλιά Κάρολο Γ', τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ», μεταξύ άλλων στη διάρκεια του ταξιδιού στη Βρετανία, διευκρίνιζε.



Συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Λονδίνο

Ο Ουκρανός ηγέτης κοινοποίησε επίσης φωτογραφίες από αεροδρόμιο στις οποίες βρίσκεται μαζί με τον Βαλερί Ζαλούζνι, τον νεοδιορισθέντα πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Λονδίνο, ο οποίος ήταν προηγουμένως αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Θα υπογράψουμε διακυβερνητική συμφωνία για την υποστήριξη του ουκρανικού βιομηχανικού και αμυντικού συγκροτήματος, θα συζητήσουμε για τη μελλοντική αμυντική συνεργασία και θα επεκτείνουμε τις αμυντικές μας δυνατότητες», ανέφερε επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

«Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι εδώ, για την Ουκρανία, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο του πολέμου», συμπλήρωσε στις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο Μπλένιμ.

«Από τις πρώτες ημέρες της εισβολής (της Ρωσίας στην Ουκρανία), το Ηνωμένο Βασίλειο στάθηκε πρωτοπόρος στην αποφασιστικότητά του να υποστηρίξει την Ουκρανία. Αυτού του είδους τη δέσμευση χρειαζόμαστε για να δώσουμε τέλος στη ρωσική τρομοκρατία», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.



Ειδήσεις σήμερα:

Σοκαριστικό βίντεο από την Ινδία με καθαρίστρια να πέφτει από τρεις ορόφους μετά από σπρώξιμο συναδέλφου της

Αλήθειες, ψέματα και παρατυπίες για την εξαήμερη εργασία - Μόλις 690 επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για έκτακτη βάρδια


Euronews: Η Ελλάδα καθαρίζει τις παραλίες της από τις παράνομες ομπρέλες και ξαπλώστρες ακόμα και με drones
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr