Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για νέους δημοσιογράφους σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για νέους δημοσιογράφους σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Το πρόγραμμα αποτελείται από μια τριήμερη εκπαίδευση στην Αθήνα στις 18-20 Νοεμβρίου - Προβλέπεται κι εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο ημερών, την άνοιξη του 2025, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι νέοι δημοσιογράφοι 

eurokoinovoulio_xr
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και το Inside Story, προσκαλούν σε
υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Ευρωπαίων Δημοσιογράφων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για την περίοδο 2024-2025.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μια τριήμερη εκπαίδευση στην Αθήνα στις 18-20 Νοεμβρίου 2024 και σε επόμενη φάση, για πέντε επιλεγμένους συμμετέχοντες, προβλέπεται
εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο ημερών, την άνοιξη του 2025 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, μαζί με συμμετέχοντες από άλλες 17 χώρες της Ένωσης.

Κλείσιμο
Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν τα θεσμικά όργανα και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις σχέσεις του με τα εθνικά κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις, καθώς και τη συμμετοχή και τη σημασία των ομάδων πίεσης στις Βρυξέλλες.

Δημοσιογράφοι από όλους τους τύπους μέσων ενημέρωσης (έντυπα, τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο) θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση, καθώς και άλλοι επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, όπως δημιουργοί περιεχομένου, διαχειριστές πολυμέσων και ειδικοί σε θέματα δεδομένων.

Επιπλέον, επιλεγμένοι δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να προσκληθούν σε συνεδρίαση ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, θα παρακολουθήσουν και θα συζητήσουν τη διαδικασία σύνταξης με την ομάδα του Inside Story και θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης 2025 που λαμβάνει χώρα στο Στρασβούργο.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια επιλεξιμότητας:

• Να έχουν εργασιακή εμπειρία μικρότερη των τριών ετών από την ολοκλήρωση των σπουδών τους
• Να απασχολούνται επί του παρόντος σε ΜΜΕ στην Ελλάδα και να έχουν την πλήρη στήριξη του εργοδότη τους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ή να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες (στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά σχετικά δημοσιεύματα στην Ελλάδα)
• Να έχουν ελληνική ιθαγένεια ή άδεια διαμονής στην Ελλάδα
• Να διακρίνονται από έντονο ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά θέματα
• Να έχουν πολύ καλή προφορική και γραπτή γνώση της αγγλικής γλώσσας
• Να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημίου ή κολλεγίου ή μαθητείας σε ανάλογη με τα θέματα Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας αναγνωρισμένη Τεχνική Σχολή
• Οι υποψήφιοι εκτός Αθήνας ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση.

Επιλογή των συμμετεχόντων

Η επιλογή θα γίνει με βάση
1. μια επιστολή κινήτρων (μία σελίδα)
2. ένα βιογραφικό σημείωμα (έως δύο σελίδες) και
3. Ένα σύντομο πρωτότυπο ρεπορτάζ/άρθρο άποψης (400-1000 λέξεις) ή ένα σύντομο βίντεο (1-3 λεπτά) σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, θα ακολουθήσει προσωπική συνέντευξη διαδικτυακά όσων προκριθούν.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για τη διάρκεια της κατάρτισης για επιλεγμένους συμμετέχοντες εκτός Αθήνας θα καλυφθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΚ, καθώς και για όσους λάβουν περαιτέρω κατάρτιση στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης στην Αθήνα.

Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν όλο το εκπαιδευτικό τριήμερο στην Αθήνα και θα υποβάλουν την τελική εργασία άσκησης.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 23:00.

Υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΔΩ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η πριγκίπισσα από το Ντουμπάι που χώρισε μέσω Instagram: Η Ελληνίδα μάνα της και το ταξίδι του μέλιτος στη Μύκονο

Αφηνίασαν οι Τούρκοι με τη Βανδή μετά την ακύρωση της συναυλίας για την αφίσα του Ατατούρκ: Να γυρίσεις πίσω κολυμπώντας


Έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Ο Κασσελάκης έχει βάλει το κόμμα σε διαδικασία απο-αριστεροποίησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης