Ταϊλάνδη: Βίντεο από τις τελευταίες στιγμές των 6 τουριστών λίγο πριν δηλητηριαστούν με κυάνιο

Μία 56χρονη Αμερικανίδα πιστεύεται ότι δηλητηρίασε τον εαυτό της και άλλα πέντε άτομα με κυάνιο, αφού συγκέντρωσε τεράστια χρέη που σχετίζονται με μια επένδυση σε νοσοκομείο στην Ιαπωνία

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές των έξι ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ταϊλάνδης.

Η Αμερικανίδα Sherine Chong, 56 ετών, πιστεύεται ότι δηλητηρίασε τον εαυτό της και άλλα πέντε άτομα με κυάνιο, αφού συγκέντρωσε τεράστια χρέη που σχετίζονται με μια επένδυση σε νοσοκομείο στην Ιαπωνία. Η 56χρονη φέρεται ότι είχε πείσει ένα παντρεμένο ζευγάρι και δύο άλλα θύματα μεταξύ των νεκρών να ρίξουν κεφάλαια στο έργο, και τελικά να έχασαν περίπου 280.000 δολάρια.

Οι νεκροί -τρεις άντρες και τρεις γυναίκες βιετναμέζικης καταγωγής ηλικίας μεταξύ 37 και 56 ετών- εθεάθησαν για τελευταία φορά ζωντανοί όταν παραδόθηκε το φαγητό στο δωμάτιό τους στο Grand Hyatt Erawan το απόγευμα της Δευτέρας. Η παρέα είχε φτάσει στο ξενοδοχείο μια μέρα νωρίτερα, αλλά τη Δευτέρα πήγαν όλοι στη σουίτα της Chong, στο δωμάτιο 502.

Πλάνα που έχουν στη διάθεσή του βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν τη στιγμή που τα πέντε θύματα έφτασαν στο δωμάτιο στο οποίο εν αγνοία τους θα κατέληγαν νεκρά μετά από λίγο, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Δείτε βίντεο:



Η Chong, που θεωρείται ύποπτη για το έγκλημα, περιγράφηκε από το προσωπικό του ξενοδοχείου ως «αγχωμένη». Λίγες ώρες πριν συναντήσει τα υπόλοιπα πέντε άτομα καταγράφηκε στον ανελκυστήρα του ξενοδοχείου με ένα πολύχρωμο φόρεμα.

Το προσωπικό παρέδωσε φαγητό που παρήγγειλε μέλος της ομάδας στις 14:00 το απόγευμα της Δευτέρας, μαζί με τσάι. Προσφέρθηκαν να ετοιμάσουν και να σερβίρουν τα ποτά, αλλά η Chong φέρεται να αρνήθηκε, λέγοντάς τους ότι θα το φρόντιζε εκείνη. Και τα έξι άτομα βρέθηκαν νεκρά από το προσωπικό του ξενοδοχείου μια μέρα αργότερα στις 5 το απόγευμα, αφού δεν κατάφεραν να κάνουν check out. 

Οι νεκροψίες επιβεβαίωσαν ότι βρέθηκαν ίχνη κυανίου στα φλιτζάνια και στα σώματα των θυμάτων, δύο εκ των οποίων - συμπεριλαμβανομένης της Chong - ήταν Αμερικανοί πολίτες. 

Η αστυνομία απέρριψε το ενδεχόμενο μαζικής αυτοκτονίας, επειδή ορισμένα από τα θύματα είχαν προγραμματίσει σχέδια για το ταξίδι τους. Πρόσθεσε ότι τα πτώματα δεν βρέθηκαν όλα στο ίδιο μέρος - μερικά ήταν στην κρεβατοκάμαρα, άλλα στο σαλόνι – γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν κατανάλωσαν εν γνώσει τους το δηλητήριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνω - κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Δραγασάκη: Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι αντιδράσεις και ο… Πολάκης

Πανώλη στα πρόβατα: Φόβος για την εξάπλωση του ιού και εκτός Καλαμπάκας

Βανδή: Μας προστάτευσαν για να φύγουμε, λέει συνεργάτιδά της μετά την ακύρωση της συναυλίας της στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr