Ντόναλντ Τραμπ: Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν

Ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο θα είναι ευοίωνες για τον αμερικανικό λαό και τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, τέως πρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές.

Η τηλεφωνική συνομιλία τους αφορούσε στην απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και τις εξελίξεις που ακολούθησαν.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο Ερντογάν καταδίκασε για άλλη μια φορά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, μεταφέροντας τη θλίψη του για την επίθεση και ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

Περιγράφοντας την απόπειρα δολοφονίας ως επίθεση κατά της δημοκρατίας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η στάση του Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ήταν «γενναία» και «αξιοθαύμαστη», αφού το γεγονός ότι συνέχισε το πρόγραμμά του απρόσκοπτα συνιστά δείγμα εμπιστοσύνης στην προνοητικότητα του αμερικανικού λαού.

Συγχαίροντας τον Ντόναλντ Τραμπ για την επίσημη ανάδειξή του από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ως υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι ο Τραμπ επέδειξε «ισχυρές ηγετικές ικανότητες», μεταφέροντας καθησυχαστικά μηνύματα ενότητας για την άμβλυνση της πόλωσης και της έντασης μετά την απόπειρα δολοφονίας.

Τέλος, ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ που έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο θα είναι ευοίωνες για τον αμερικανικό λαό και τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.



Ειδήσεις σήμερα:

Άνω - κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Δραγασάκη: Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι αντιδράσεις και ο… Πολάκης

Πανώλη στα πρόβατα: Φόβος για την εξάπλωση του ιού και εκτός Καλαμπάκας

Βανδή: Μας προστάτευσαν για να φύγουμε, λέει συνεργάτιδά της μετά την ακύρωση της συναυλίας της στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr