Γαλλική Εθνοσυνέλευση: Πρώτη στο δεύτερο γύρο η Γιαέλ Μπραούν - Πιβέ, από το κόμμα του Μακρόν

Γαλλική Εθνοσυνέλευση: Πρώτη στο δεύτερο γύρο η Γιαέλ Μπραούν - Πιβέ, από το κόμμα του Μακρόν

Κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του σώματος και συνεπώς θα ακολουθήσει ο τρίτος και τελευταίος γύρος

pivet
Αλλαγή πρωτοπόρου σημειώθηκε στον δεύτερο γύρο για την εκλογή του νέου προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, στον οποίο κατήλθαν τέσσερις υποψήφιοι έναντι έξι που είχαν κατέλθει στον πρώτο γύρο. Κανένας υποψήφιος δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του σώματος και συνεπώς θα ακολουθήσει ο τρίτος και τελευταίος γύρος.

Πρώτη στον δεύτερο γύρο ήρθε η απερχόμενη πρόεδρος Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ, από το κόμμα του προέδρου Μακρόν, με 210 ψήφους. Υπέρ της προφανώς ψήφισαν όσοι στον πρώτο γύρο τάχθηκαν υπέρ του Φιλίπ Ζουβέν από τους Ρεπουμπλικάνους και της Ναϊμά Μουτσού από τους Ορίζοντες, οι οποίοι απέσυραν τις υποψηφιότητες τους και δεν κατέβηκαν στον δεύτερο γύρο. Η Γιαέλ Μπραούν-Πιβέ στον πρώτο γύρο είχε έρθει τρίτη με 124 ψήφους. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Αντρέ Σασένι, από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της αριστεράς λαμβάνοντας 202 ψήφους, έναντι 200 που είχε πάρει στον πρώτο γύρο ερχόμενος πρώτος, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Σεμπαστιάν Σενού για λογαριασμό του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, με 143 ψήφους - έναντι 142 που είχε πάρει στον πρώτο γύρο. Τέλος τέταρτος, με 12 ψήφους, ήλθε ο Σαρλ ντε Κουρσόν, ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέλθει στον τρίτο γύρο.



Κλείσιμο
Τούτων δοθέντων και λαμβανομένου υπόψη ότι στον τρίτο γύρο θα εκλεγεί πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης ο υποψήφιος που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους, πολλά θα κριθούν από το προς τα πού θα κλίνουν οι 12 βουλευτές που στον δεύτερο γύρο τάχθηκαν υπέρ του ανεξάρτητου βουλευτή Σαρλ Ντε Κουρσόν. Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία είναι μυστική.


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ξεπέρασε τους 43°C ο υδράργυρος - Επιμένουν και την Παρασκευή οι υψηλές θερμοκρασίες

Εκλογές ΗΠΑ - Axios: Πληροφορίες για απόσυρση Μπάιντεν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - Τον πιέζουν φίλοι και συνεργάτες

Βανδή: Μας προστάτευσαν για να φύγουμε, λέει συνεργάτιδά της μετά την ακύρωση της συναυλίας της στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης