ΝΥΤ: Έτοιμος να αποχωρήσει ο Μπάιντεν - Διαψεύδει ο διευθυντής της εκστρατείας του

ΝΥΤ: Έτοιμος να αποχωρήσει ο Μπάιντεν - Διαψεύδει ο διευθυντής της εκστρατείας του

«Ο πρόεδρος το έχει πει πολλές φορές, παραμένει σε αυτήν την κούρσα», επέμεινε ο Φουλκς

biden_oval
Όλο και πληθαίνουν οι φωνές από το περιβάλλον του Τζο Μπάιντεν που πιστεύουν ότι θα πρέπει να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος έχει αρχίσει να αποδέχεται την ιδέα ότι μπορεί να μην καταφέρει να κερδίσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπικάνων Ντόναλντ Τραμπ και ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα.

Σύμφωνα με τους New York Times ένας από τους κοντινούς του ανθρώπους προειδοποίησε ότι ο πρόεδρος δεν είχε αποφασίσει ακόμη να εγκαταλείψει τον αγώνα, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι «η πραγματικότητα έρχεται» και ότι δεν θα ήταν έκπληξη αν ο κ. Μπάιντεν έκανε σύντομα μια ανακοίνωση υποστηρίζοντας την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως αντικαταστάτη του.



Κλείσιμο
Αυτός ο λογαριασμός βασίζεται σε συνεντεύξεις με τέσσερα άτομα κοντά στον πρόεδρο, τα οποία περιέγραψαν την κατάσταση ως εξαιρετικά λεπτή και μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για να αποφύγουν την προσβολή του προέδρου. Ο κ. Μπάιντεν παρέμεινε σε απομόνωση στο εξοχικό του στο Ρεχόμποθ, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, αφού διαγνώστηκε με Covid την Τετάρτη.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν ότι ο πρόεδρος κινούνταν προς την παραίτηση, απορρίπτοντας αναφορές για το αντίθετο ως αποτέλεσμα μιας συντονισμένης εκστρατείας διαρροών από Δημοκρατικούς ηγέτες για να κλιμακώσουν την πίεση στον κ. Μπάιντεν.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της εκστρατείας του Μπάιντεν, Κουέντιν Φουλκς, δήλωσε την Πέμπτη ότι η εκστρατεία «δεν λειτουργεί σε κανένα σενάριο» όπου ο Μπάιντεν δεν είναι ο υποψήφιος για την προεδρία.

«Η εκστρατεία μας δεν λειτουργεί σε κανένα σενάριο όπου ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν είναι ο πρώτος υποψήφιος για την προεδρία. Είναι και θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του DNC στο Μιλγουόκι όταν ρωτήθηκε εάν η εκστρατεία εργαζόταν στο ενδεχόμενο η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις να αναλάβει την ηγεσία.

Ερωτηθείς εάν ο Μπάιντεν είναι δεκτικός στις συζητήσεις για αποχώρηση από την κούρσα, ο Φουλκς απάντησε: «Ο πρόεδρος το έχει πει πολλές φορές, παραμένει σε αυτήν την κούρσα».

«Ο πρόεδρος είναι σε αυτή την κούρσα. Θα πάει και ανυπομονούμε να δεχθεί τους αντιπροσώπους στο Σικάγο και να συνεχίσει με αυτόν τον αγώνα για να μιλήσει για το τι διακυβεύεται», πρόσθεσε.

Την πρόθεση του Μπάιντεν να παραμείνει στην κούρσα των εκλογών, επανέλαβε ο Φουλκς και στο NBC News διαψεύδοντας για ακόμα μια φορά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο να σκέφτεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του.



«Το ρεπορτάζ των New York Times είναι απόλυτα λαθεμένο», έσπευσε να αντιτάξει ο συμπρόεδρος της εκστρατείας του, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ο πρόεδρος έχει πει πως θα είναι υποψήφιος — τέλος», επέμεινε.

Σε ανακοίνωσή της, η εκστρατεία των Μπάιντεν/Χάρις τόνισε επίσης πως το ρεπορτάζ είναι «λάθος» και ότι ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.




Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για απόσυρση Μπάιντεν, μπήκε σε απομόνωση από τους Δημοκρατικούς

Φανή Χαλκιά στην Πρώτη Λέξη: Ανατίναξε το beach bar, τον άφησαν ελεύθερο και την επόμενη μέρα ήρθε και ήπιε ποτό

Δέσποινα Βανδή: Δεν θα τραγουδούσα ποτέ μπροστά από μία φωτογραφία του σφαγέα των Ελλήνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης