ΕΕ: «Θα έπρεπε να είστε φυλακή» - Ποια είναι η Πολωνή ευρωβουλευτής που επιτέθηκε στη Φον ντερ Λάιεν

ΕΕ: «Θα έπρεπε να είστε φυλακή» - Ποια είναι η Πολωνή ευρωβουλευτής που επιτέθηκε στη Φον ντερ Λάιεν

Σειρά κατηγοριών κατά της Φον ντερ Λάιειν εξαπέλυσε η Πολωνή ακροδεξιά ευρωβουλευτής Εύα Ζαγιάτσοβσκα πριν τη χθεσινή ψηφοφορία για την προεδρία στην Κομισιόν - Η αντίδραση της Ούρσουλα

polwni-mak
Αίσθηση προκάλεσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ομιλία της Πολωνής ακροδεξιάς ευρωβουλευτή Εύα Ζαγιάτσοβσκα, η οποία επιτέθηκε φραστικά στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντάς της πως «με όσα έχει κάνει, η θέση της είναι στη φυλακή και όχι στην Κομισιόν».




Συγκεκριμένα, η Ζαγιάτσοβσκα είπε στην ομιλία της: «Κυρία Φον ντερ Λάιεν είναι ο καιρός να σας πει κάποιος άμεσα τι σκέφτεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για εσάς. Είστε το πρόσωπο του ευρωπαϊκού Πράσινου νόμου, που καταστρέφει την ευρωπαϊκη οικονομία και μετατρέπει την Ευρώπη σε υπαίθριο μουσείο, που καταστρέφει τη γεωργία και οδηγεί την Ευρώπη σε οικονομικό τέλμα. Είστε το πρόσωπο της κλιματικής τρέλας, που οδηγεί εμάς τους Ευρωπαίους να γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί. Τέλος, είστε το πρόσωπο του νόμου περί μετανάστευσης και σας απευθύνομται ως γυναίκα προς γυναίκα και σαν μάνα σε μάνα. Πώς μπορείτε να μην ντρέπεστε προάγοντας κάτι σαν το Σύμφωνο Μετανάστευσης, που οδηγεί εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά να αισθάνονται πως απειλούνται μέσα στις ίδιες τους τις πόλεις; Είστε υπύθυνη για κάθε βιασμό, για κάθε επίθεση και για κάθε τραγωδία που προκλήθηκε από τους παράνομους μετανάστες, διότι εσείς είστε που καλείτε αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Και γι' αυτά που κάνατε, θα έπρεπε να πάτε στη φυλακή και όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνό σας; Αυτό. Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Σύμφωνο Μετανάστευσης; Αυτό!» πρόσθεσε σε έντονο ύφος, σκίζοντας δύο κομμάτια χαρτιά.

Κλείσιμο
Εκείνη τη στιγμή, παρενέβη η Ρομπέρτα Μετσόλα, που προσπάθησε να τη διακόψει, λέγοντας πως τελείωσε ο χρόνος της, ενώ η Φον ντερ Λάιεν την παρακολουθούσε με ένα μειδίαμα.

Ποια είναι η Εύα Ζαγιάτσοβσκα

Η 34χρονη Ζαγιάτσοβσκα είναι καθηγήτρια ιστορίας και δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού σχηματισμού «Konfederacja Wolność i Niepodległość» στην Πολωνία. Ξεκίνησε την πολιτική της πορεία το 2014, συνδεόμενη με το ακροδεξιό κόμμα Korwin στην πόλη που γεννήθηκε, το Ράντομ.

Από το 2016 ως το 2023 εργάστηκε σε ιστοσελίδες σαν δημοσιογράφος, καλύπτοντας πολιτικά, οικονομικά και γεωργικά θέματα.

Από τον Δεκέμβριο του 2023 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του συνασπισμού «Konfederacja» και κέρδισε μια έδρα ως ευρωβουλευτής στις φετινές ευρωεκλογές.


Ειδήσεις σήμερα:

Λάβρος ο Καρτερός κατά Κασσελάκη μετά την αποχώρηση Δραγασάκη: Θα πνιγεί στις ίδιες του τις αντιφάσεις

Με κόκκινο μπικίνι η Ελένη Βουλγαράκη, «α ρε Φώτη τι περνάς» της γράφουν

Αποζημίωση $2 εκατ. σε οικογένεια Ελληνοαμερικανού για τα θανάσιμα εγκαύματα από ντους με νερό θερμοκρασίας 65 βαθμών Κελσίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης