Βρετανία: Σκηνές χάους στο Λιντς - Διαδηλωτές έκαψαν λεωφορείο και αναποδογύρισαν ένα περιπολικό

Κατά πληροφορίες, οι διαδηλωτές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν επειδή οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας αφαίρεσαν τέσσερα παιδιά από μια οικογένεια ανατολικοευρωπαϊκής καταγωγής

Σκηνές χάους προκλήθηκαν το απόγευα της Πέμπτης στο Λιντς της κεντρικης Αγγλίας, με εκατοντάδες διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης, να βάζουν φωτιά σε ένα λεωφορειο και να προκαλούν ζημιές σε οχήματα, μεταξυ τους κι ένα περιπολικό.



Επίσημη ενημέρωση για την αιτία που ξεκίνησαν τα επεισόδια δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, ωατόσο, κατά πληροφορίες, οι διαδηλωτές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν επειδή οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας αφαίρεσαν τέσσερα παιδιά από μια οικογένεια ανατολικοευρωπαϊκής καταγωγής.





Μεγάλος αριθμός αστυνομικών αναπτύθηκε στην περιοχή, με την αστυνομική διεύθυνση του West Yorkshire να κάνει γνωστό πως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.



«Η αναταραχή υποκινήθηκε από μια εγκληματική μειονότητα με πρόθεση να διαταράξει τις σχέσεις της κοινότητας» ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές για τα επεισοδια που δημιυργήθηκαν, με την υπουργό Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ να δηλώνει «σοκαρισμένη» από τις σκηνές αναταραχής σε μια φιλήσυχη περιοχή.





Η κατάσταση εκτονώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, με κατοίκους και ανταποκριτές μέσων ενημέρωσης να επισημαίνουν, πάντως, πως η ανταπόκριση της Αστυνομίας ήταν καθυστερημένη, ενώ χρειάστηκε να γουν καταστηματάρχες να βφγουν στους δρόμους με πυροσβεστήρες, προσπαθώντας να σβήσουν τις φωτιές σε φλεγόμενα οχήματα.


Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη άνοδος κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνώσεων – Γιατί ο ιός καλπάζει το φετινό καλοκαίρι

Ξεκινά το παζάρι για τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων μετά την επανεκλογή Φον ντερ Λάιεν - Τι διεκδικεί η Ελλάδα


Στην αντεπίθεση οι Έλληνες στο Instagram της Βανδή - Έκανες αυτό που έπρεπε, γράφουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr