Σιγκαπούρη: Στις φλόγες δύο μεγάλα δεξαμενόπλοια - Διασώθηκαν δύο ναυτικοί

Σιγκαπούρη: Στις φλόγες δύο μεγάλα δεξαμενόπλοια - Διασώθηκαν δύο ναυτικοί

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πετρελαιοφόρο Hafnia Nile, υπό σημαία Σιγκαπούρης, και ακόμη ένα πλοίο, το Ceres I, υπό σημαία Σάο Τομέ και Πρίνσιπε - Αναζητούνται μέλη από τα πληρώματά τους

singapore_fire
Δυο μεγάλα δεξαμενόπλοια έχουν πάρει φωτιά στα ανοικτά της Σιγκαπούρης και δυο μέλη πληρώματος διασώθηκαν, ανακοίνωσαν οι αρχές της ασιατικής πόλης-κράτους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πετρελαιοφόρο Hafnia Nile, υπό σημαία Σιγκαπούρης, και ακόμη ένα πλοίο, το Ceres I, υπό σημαία Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, περίπου 55 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Πέντρα Μπράνκα, σύμφωνα με την Αρχή Ναυτιλίας και Λιμένων (MPA) της Σιγκαπούρης. Το ένα εκ των δύο πλοίων μετέφερε πετρέλαιο από το Ιράν και τη Βενεζουέλα. Παράλληλα, στο Hafnia Nile επέβαιναν συνολικά 22 άτομα πλήρωμα και στο Ceres I 40 άτομα πλήρωμα και όλα τα μέλη αναζητούνται, όπως ανέφεραν οι αρχές της χώρας.

singapore1


Κλείσιμο
Η MPA «ζήτησε από διερχόμενα πλοία να συμμετάσχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», ανέφερε η αρχή σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, προσθέτοντας πως η φρεγάτα RSS Supreme και στρατιωτικό ελικόπτερο παρείχαν βοήθεια.

singapore2


Τα δυο μέλη του πληρώματος διακομίστηκαν σε γενικό νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, ανέφερε χωριστή ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας, που δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.



Το πολεμικό ναυτικό της Σιγκαπούρης μεταφόρτωσε στο Facebook φωτογραφίες που εικονίζουν πυκνό καπνό να αναδίδεται από τα φλεγόμενα πλοία και και μέλη πληρώματος που επιβιβάζονται στη φρεγάτα RSS Supreme.

Η ναυσιπλοΐα στην περιοχή δεν έχει επηρεαστεί, αλλά οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για να συνδράμουν σε περίπτωση διαρροής πετρελαίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη άνοδος κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνώσεων – Γιατί ο ιός καλπάζει το φετινό καλοκαίρι

Ξεκινά το παζάρι για τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων μετά την επανεκλογή Φον ντερ Λάιεν - Τι διεκδικεί η Ελλάδα


Στην αντεπίθεση οι Έλληνες στο Instagram της Βανδή - Έκανες αυτό που έπρεπε, γράφουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης