Έβαν Γκέρσκοβιτς: Η ρωσική εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 18 ετών - Σήμερα ανακοινώνεται η ετυμηγορία

Έβαν Γκέρσκοβιτς: Η ρωσική εισαγγελία ζητά ποινή κάθειρξης 18 ετών - Σήμερα ανακοινώνεται η ετυμηγορία

Η ποινή που ζήτησαν οι εισαγγελείς είναι κατά δύο χρόνια μικρότερη από τη μέγιστη κάθειρξη 20 ετών που προβλέπει η ρωσική νομοθεσία για κατασκοπεία

gerskovich_1
Η ρωσική εισαγγελία στη δίκη του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς ζήτησε σήμερα την καταδίκη του σε 18 χρόνια κάθειρξης με την ετυμηγορία να αναμένεται στις 15:00 ώρα Ελλάδας, σηματοδοτώντας το τέλος μιας δίκης εξπρές και κεκλεισμένων των θυρών για κατασκοπεία, μια κατηγορία που ποτέ δεν στοιχειοθέτησε η Ρωσία.

«Η εισαγγελία ζήτησε ποινή 18 ετών την οποία θα εκτίσει σε αυστηρό καθεστώς», δήλωσε ο Εκατερίνα Μασλενίκοβα, εκπρόσωπος του δικαστηρίου στο Γεκατέρινμπουργκ. «Η ετυμηγορία θα εκδοθεί στις 17.00» (τοπική ώρα, 15.00 ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε η ίδια.

Η ποινή που ζήτησαν οι εισαγγελείς είναι κατά δύο χρόνια μικρότερη από τη μέγιστη κάθειρξη 20 ετών που προβλέπει η ρωσική νομοθεσία για κατασκοπεία.

Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal κατηγορείται για συλλογή πληροφοριών έπειτα από εντολές της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) για ρωσική εταιρία που κατασκευάζει τεθωρακισμένα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η εφημερίδα του έχει δηλώσει ότι πρόκειται για δίκη παρωδία και ότι η απόφαση είναι προειλημμένη.

Ο Γκέρσκοβιτς συνελήφθη στις 29 Μαρτίου του 2023 και έκτοτε κρατείται, κατά βάση στη φυλακή Λεφορτόβο της Μόσχας. Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι συνελήφθη «επ’ αυτοφώρω» αλλά δεν έχει δημοσιοποιήσει αποδεικτικά στοιχεία. Η δίκη είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους καθώς η υπόθεση αφορά κρατικά μυστικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη άνοδος κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνώσεων – Γιατί ο ιός καλπάζει το φετινό καλοκαίρι

Ξεκινά το παζάρι για τα χαρτοφυλάκια των επιτρόπων μετά την επανεκλογή Φον ντερ Λάιεν - Τι διεκδικεί η Ελλάδα


Στην αντεπίθεση οι Έλληνες στο Instagram της Βανδή - Έκανες αυτό που έπρεπε, γράφουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης