Πόλεμος στη Γάζα: Η αναρχία εξαπλώνεται με λεηλασίες, δολοφονίες και ανταλλαγή πυρών, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Πόλεμος στη Γάζα: Η αναρχία εξαπλώνεται με λεηλασίες, δολοφονίες και ανταλλαγή πυρών, προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δεχθεί καταγγελίες για δολοφονίες τοπικών αστυνομικών και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και για στραγγαλισμό των προμηθειών – Ο κοινωνικός ιστός έχει διαλυθεί και οι άνθρωποι είναι ο ένας απέναντι στον άλλο

gaza_1
Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) προειδοποίησε σήμερα ότι η «αναρχία» εξαπλώνεται στη Λωρίδα της Γάζας, με λεηλασίες, δολοφονίες και ανταλλαγή πυρών ενώ ο πληθυσμός βρίσκεται αντιμέτωπος με οξεία ανθρωπιστική κρίση.

Ο Ατζίτ Σουνγκάι, επικεφαλής του OHCHR για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, περιέγραψε δολοφονίες και λεηλασίες καθώς δεν υπάρχει επιβολή του νόμου, κάτι που συνδέεται με τη «διάλυση από το Ισραήλ της δυνατότητας της περιοχής να διατηρηθεί η δημόσια τάξη και η ασφάλεια στη Γάζα».

«Το γραφείο μας έχει καταγράψει καταγγελλόμενες δολοφονίες τοπικών αστυνομικών και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και τον στραγγαλισμό των προμηθειών που είναι απαραίτητες για την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού. Η αναρχία εξαπλώνεται», δήλωσε ο Σουνγκάι, που επέστρεψε από επίσκεψη στη Γάζα.

Ο Τζέρεμι Λόρενς, εκπρόσωπος του OHCHR, δήλωσε ότι οι συνθήκες στη Γάζα «οδήγησαν στην προβλέψιμη και απολύτως αναμενόμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού στη Γάζα, φέρνοντας τους ανθρώπους τον έναν ενάντια στον άλλο σε μια μάχη για επιβίωση και διαλύοντας τις κοινότητες».

Κλείσιμο
«Υπάρχουν λεηλασίες, δικαιοσύνη του όχλου, οικονομικός εκβιασμός, οικογενειακές διαμάχες, τυχαίοι πυροβολισμοί, μάχες για χώρο και για πόρους και βλέπουμε νεαρούς οπλισμένους με ξύλα να επανδρώνουν οδοφράγματα», δήλωσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 400 οι κυβερνοεπιθέσεις στο Κτηματολόγιο - Απετράπη η πρόσβαση στη βάση δεδομένων

Συγκλονίζει η γυναίκα – σύμβολο Χαρίτα Μάντολες, 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο: Νομίζω ότι δεν πέρασε ούτε ημέρα από τότε


Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τον καύσωνα: 41αρια μέχρι και τη Δευτέρα - Πότε θα δροσίσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης