Κίνα: Πλημμύρες με έξι νεκρούς και 10.000 εκκενώσεις

Πλημμύρισαν οδικά δίκτυα και ποτάμια της Κίνας - Κύματα καύσωνα, πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Ευρώπη - Περίπου 200 πυρκαγιές στη Βόρεια Μακεδονία από τις αρχές Ιουλίου

Έντονες βροχές πλήττουν τα τελευταία εισοσιτετράωρα την Κίνα, που βιώνει μια από τις πιο έντονες περιόδους βροχών που έχει βιώσει ποτέ η χώρα,οι οποίες συνήθως διαρκούν από τον Μάιο ως το Σεπτέμβριο.

Ως αποτέλεσμα, οι δρόμοι της Κίνας έχουν γεμίσει αυτοκίνητα γεμάτα μέχρι πάνω με νερό, ενώ παράλληλα, έχουν λάβει χώρα τουλάχιστον 20 πλημμύρες σε μεγάλους ποταμούς σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ 31 ποταμοί ξεπέρασαν τα επίπεδα πλημμύρας που θεωρούνται επικίνδυνα.



Όπως αναφέρει ο Guardian, η κομητεία Dianjiang, στο Chongqing, δέχθηκε 269,2 χιλιοστά βροχόπτωσης σε μία ημέρα την περασμένη εβδομάδα, ποσότητα ρεκόρ σε διάστημα 24 ωρών. Από τις έντονες συνέπειες των βροχοπτώσεων, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10.000 εκκενώσεις και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και μέσα μαζικής μεταφοράς. Υπολογίζεται πως πάνω από 40.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες.



Προειδοποιήσεις από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας


Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο της Κίνας εξέδωσε εκ νέου κίτρινο συναγερμό για βροχοπτώσεις και περαιτέρω προειδοποιήσεις εκδόθηκαν από το υπουργείο υδάτινων πόρων του Πεκίνου, καθώς η στάθμη των υδάτων στη λίμνη Τάι αυξήθηκε στα 3,9 μέτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, 0,1 μέτρα πάνω από το επίπεδο προειδοποίησης.

Το φράγμα των Τριών Φαραγγιών βρίσκεται επίσης σε κατάσταση συναγερμού για περισσότερες πλημμύρες. Η ταχύτητα ροής του νερού στο φράγμα έχει αυξηθεί σε 44.000 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να αυξηθεί σε 15 μέτρα πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο, στα 161,1 μέτρα.

Ακραία καιρικά φαινόμενα και στην Ευρώπη

Εν τω μεταξύ, ο καύσωνας στη νοτιοανατολική Ευρώπη συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα, με θερμοκρασίες που κατά διαστήματα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ελλάδα, ορισμένες μορφές εργασίας σε εξωτερικούς χώρους έχουν απαγορευτεί κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας και έχουν παραχωρηθεί κλιματιζόμενοι χώροι στο κοινό.

Δώδεκα ιταλικές πόλεις έχουν τεθεί από τις αρχές υπό προειδοποίηση για έντονη ζέστη, με τους πολίτες να καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η Βόρεια Μακεδονία και η Βουλγαρία παρέλαβαν αρκετά αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των σοβαρών πυρκαγιών σε κάθε χώρα. Περίπου 200 πυρκαγιές έχουν αναφερθεί στη χώρα, όπου έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες 42 βαθμών Κελσίου από τις αρχές Ιουλίου. Μία πυρκαγιά, στην οποία τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, είχε πλάτος σχεδόν 30 χιλιόμετρα.

Σε άλλες χώρες, όπως η Σερβία και η Κροατία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου. Η λίμνη αλατιού Ρουσάντα στη Σερβία στέρεψε για πρώτη φορά στα χρονικά, ενώ η κατανάλωση ενέργειας στη χώρα βρίσκεται επίσης σε επίπεδα ρεκόρ λόγω της ευρείας χρήσης κλιματιστικών.




Ειδήσεις σήμερα:

Προκαλεί η Τουρκία την παραμονή της 50ής επετείου από την εισβολή στην Κύπρο: «Μπορεί να έρθω ξαφνικά μια νύχτα»

Πανώλη των αιγοπροβάτων: Έχουν εντοπιστεί εννέα κρούσματα – Έχουν θανατωθεί πάνω από 2.400 ζώα

Πρέσπες: Δέκα αγελάδες σκοτώθηκαν από κεραυνό σε κτηνοτροφική μονάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr