Λευκορωσία: Ένας Γερμανός καταδικάστηκε σε θάνατο για τρομοκρατική δράση και μισθοφορισμό

Η υπόθεση σχετίζεται με το τάγμα «Kastus Kalinouski», το οποίο αποτελείται από Λευκορώσους οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας εναντίον του ρωσικού στρατού

Ένας Γερμανός πολίτης καταδικάστηκε σε θάνατο στη Λευκορωσία, καθώς κρίθηκε ένοχος για «τρομοκρατικές ενέργειες» και «μισθοφορισμό», ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Wjasna.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, έχει επιβεβαιωθεί ότι ο 30χρονος Ρίκο Κρίγκερ, ο οποίος, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο «Χ», η Λευκορωσίδα δημοσιογράφος Χάνα Λιουμπάκοβα, ήταν στρατιωτικός γιατρός του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, καταδικάστηκε στις 24 Ιουνίου σε θάνατο από δικαστήριο του Μινσκ.

Η υπόθεση σχετίζεται με το τάγμα «Kastus Kalinouski», το οποίο αποτελείται από Λευκορώσους οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας εναντίον του ρωσικού στρατού. Το τάγμα έχει πάντως δηλώσει ότι ο Κρίγκερ δεν ανήκε στις τάξεις του.

Η Wjasna υποστηρίζει επίσης ότι ο Ρίκο Κρίγκερ, ο οποίος κρατείται από τον Νοέμβριο του 2023, αντιμετώπισε έξι κατηγορίες για ποινικά αδικήματα, μεταξύ άλλων για «μισθοφορισμό», «τρομοκρατική ενέργεια» και «δημιουργία εξτρεμιστικής οργάνωσης», ενώ κατηγορείται και ότι ενορχήστρωσε εκρήξεις στη Λευκορωσία.

Η οργάνωση Wjasna, της οποίας ιδρυτής είναι ο - φυλακισμένος - βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης το 2022 'Αλες Μπιαλάτσκι, έχει τεθεί εκτός νόμου στη Λευκορωσία και διευκρινίζει ότι δεν διαθέτει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες που βάρυναν τον Γερμανό που καταδικάστηκε.

Η Λευκορωσία είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης που εξακολουθεί να εφαρμόζει τη θανατική ποινή. Οι εκτελέσεις γίνεται με τουφεκισμό και υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, σε ημερομηνίες οι οποίες δεν ανακοινώνονται. Οι σοροί των κρατουμένων δεν παραδίδονται στις οικογένειές τους και δεν τους κοινοποιείται ο τόπος ταφής. Συνήθως πρόκειται για άνδρες κατά συρροή δολοφόνους.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγώνας δρόμου για να επανέλθουν τα συστήματα μετά το ψηφιακό μπλακ άουτ - «Λυπούμαστε βαθύτατα» λέει η Crowdstrike

Ποια είναι τα δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης

Έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στα περιουσιακά στοιχεία του Απόστολου Λύτρα - Τι ερευνούν οι Αρχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr