ΗΠΑ: «Βελτιώνεται» η κατάσταση του Μπάιντεν, διαβεβαιώνει ο γιατρός του

Ο σφυγμός, η αρτηριακή του πίεση και η θερμοκρασία του είναι σε φυσιολογικά επίπεδα ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος συνεχίζει να εργάζεται

Άλλοι τρεις βουλευτές των Δημοκρατικών, οι Γρεγκ Λάντσμαν, Ζόι Λόφγκρεν και Μπέτι ΜακΚόλουμ κάλεσαν απόψε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του, σύμφωνα με ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι ίδιοι και ρεπορτάζ αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters, ένας στους δέκα Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ της αποχώρησης του Μπάιντεν από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις αναμένεται να απευθυνθεί αργότερα σήμερα σε ένα δίκτυο σημαντικών δωρητών του κόμματος, ανέφερε η εφημερίδα New York Times.

Στο μεταξύ, ο γιατρός του Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος εξακολουθεί να παρουσιάζει κάποια ήπια συμπτώματα κορωνοϊού, όπως βήχα και βραχνάδα, αλλά η κατάστασή του γενικά «έχει βελτιωθεί σημαντικά» και συνεχίζει να εργάζεται. Σημείωσε μάλιστα ότι ο σφυγμός, η αρτηριακή πίεση, η θερμοκρασία του είναι φυσιολογικά και οι πνεύμονές του παραμένουν καθαροί.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ολοκλήρωσε την τέταρτη δόση του PAXLOVID σήμερα το πρωί. Ο χαλαρός, μη παραγωγικός βήχας και η βραχνάδα του εξακολουθούν να είναι τα κύρια συμπτώματά του, αλλά έχουν βελτιωθεί σημαντικά από χθες», δήλωσε ο Δρ. Κέβιν Ο' Κόνορ σε μια ενημέρωση.



Ο γιατρός είπε ότι ο σφυγμός, η αρτηριακή πίεση, ο ρυθμός της αναπνοής και η θερμοκρασία του Μπάιντεν παραμένουν απολύτως φυσιολογικά και ο κορεσμός του οξυγόνου συνεχίζει να είναι εξαιρετικός και οι πνεύμονές του παραμένουν καθαροί.

«Ο Πρόεδρος συνεχίζει να ανέχεται καλά τη θεραπεία. Θα συνεχίσουμε το PAXLOVID όπως έχει προγραμματιστεί. Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος συνεχίζει να κάνει το έργο του αμερικανικού λαού», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι ο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του στο Λας Βέγκας της Νεβάδα

Ο Μπάιντεν βρίσκεται επί του παρόντος σε απομόνωση στο σπίτι του στην παραλία Rehoboth του Ντέλαγουερ.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, o Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία την επόμενη εβδομάδα, αψηφώντας τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών βουλευτών να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.



Ειδήσεις σήμερα:

Microsoft: Τι προκάλεσε το παγκόσμιο black out - Άγνωστο πότε θα αποκατασταθούν πλήρως οι υπηρεσίες, ίσως πάρει και μέρες

Κανάρια Νησιά: Καρχαρίας πλησιάζει απειλητικά παραλία και προκαλεί πανικό στους λουόμενους - Δείτε βίντεο

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Έπνιξαν το δέκα ημερών κοριτσάκι τους, γιατί ήταν εμπόδιο στη ζωή που ήθελαν να κάνουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr