ΗΠΑ: Έφτασαν τους 31 οι βουλευτές και τους 4 οι γερουσιαστές των Δημοκρατικών που ζητούν από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

ΗΠΑ: Έφτασαν τους 31 οι βουλευτές και τους 4 οι γερουσιαστές των Δημοκρατικών που ζητούν από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

Ο Πρόεδρος θα πρέπει να παραμεριστεί για να δώσει στους Δημοκρατικούς την ευκαιρία να κερδίσουν αυτόν τον Νοέμβριο, δήλωσε ο βουλευτής του Νέου Μεξικού Γκέιμπ Βάσκες

us_congress_biden_house
Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες τα μέλη των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο που ζητούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα.

Ο βουλευτής του Νέου Μεξικού Γκέιμπ Βάσκες έγινε ο 31ος Δημοκρατικός στο Κογκρέσο που κάλεσε τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του το 2024 για τον Λευκό Οίκο.

«Πιστεύω ότι πάρα πολλές από τις θεμελιώδεις ελευθερίες μας και η ευημερία του έθνους μας κινδυνεύουν υπό την προεδρία Τραμπ και ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα πρέπει να παραμεριστεί για να δώσει στους Δημοκρατικούς την ευκαιρία να κερδίσουν αυτόν τον Νοέμβριο», έγραψε ο Βάσκες.

Κλείσιμο


Ο Βάσκες προσχωρεί σε τέσσερα άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που ζήτησαν προηγουμένως την αποχώρηση του Μπάιντεν: οι εκπρόσωποι Μάικ Λέβιν, Ραούλ Γκριγιάλβα, Τζιμ Κόστα και Τσούι Γκαρσία.

Νωρίτερα και ο βουλευτής Μόργκαν Μακγκάρβι είχε καλέσει τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Αν και επαίνεσε την ηγεσία του Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός του Κεντάκι είπε ότι «δεν υπάρχει χαρά στην αναγνώριση ότι δεν πρέπει να είναι ο υποψήφιος μας τον Νοέμβριο».



Ο γερουσιαστής Σέροντ Μπράουν από το Οχάιο έγινε ο τέταρτος Δημοκρατικός γερουσιαστής που κάλεσε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να παραιτηθεί από την εκστρατεία επανεκλογής του το 2024.

Μέχρι στιγμής, 31 βουλευτές και τέσσερις γερουσιαστές έχουν καλέσει δημοσίως τον 81χρονο πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του, επιτρέποντας έτσι σε έναν άλλον Δημοκρατικό να νικήσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τους βουλευτές Λόιντ Ντόγκετ (Τέξας), Ραούλ Γκριχάλβα (Αριζόνα), Σεθ Μούλτον (Μασαχουσέτη), Μάικ Κουίγκλι (Ιλινόι), Άντζι Κρεγκ (Μινεσότα), Άνταμ Σμιθ (Ουάσινγκτον), Μίκι Σέριλ (Νιου Τζέρσεϊ), Πατ Ράιαν (Νέα Υόρκη), Ερλ Μπλουμενάουερ (Όρεγκον), Χίλαρι Σόλτεν (Μίσιγκαν), Μπραντ Σνάιντερ (Ιλινόι), Εντ Κέις (Χαβάη), Γκρεγκ Στάντον (Αριζόνα), Τζιμ Χάιμς (Κονέκτικατ), Σκοτ Πίτερς (Καλιφόρνια), Έρικ Σόρενσεν (Ιλινόι), Μπρίτανι Πέτερσεν (Κολοράντο), Μάικ Λέβιν (Καλιφόρνια), Άνταμ Σιφ (Καλιφόρνια), Τζιμ Κόστα (Καλιφόρνια), Σον Κάστεν (Ιλινόι), Τζάρεντ Χάφμαν (Καλιφόρνια), Μάρκ Βίζι (Τέξας), Τσούι Γκαρσία (Ιλινόι), Μαρκ Ποκάν (Ουισκόνσιν), Γκρεγκ Λάντσμαν (Οχάιο), Ζόι Λόγκφρεν (Καλιφόρνια), Μπέτι Μακόλουμ (Μινεσότα), Μόργκαν Μακγκάρβι (Κεντάκι), Κάθι Κάστορ (Φλόριντα), Γκέιμπ Βάσκες (Νέο Μεξικό) και τους γερουσιαστές Πίτερ Γουέλτς (Βερμόντ), Τζον Τέστερ (Μοντάνα), Μάρτιν Χάινριχ (Νέο Μεξικό) και Σέροντ Μπράουν (Οχάιο).


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κολυδάς: Επιστροφή σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στα μέσα της επόμενης εβδομάδας

Salt Bae: Με τρία εκατ. ευρώ έφτιαξε το σπίτι των ονείρων του στη Μύκονο ο Νουσρέτ

Εθνική μπάσκετ: Με... πιστολέρο Τολιόπουλο στο Παρίσι - Η προσωπική διαδρομή του παίκτη που σκοράρει τρίποντα από τα 10 μέτρα σε 2 δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης