ΗΠΑ: Ο Τραμπ μίλησε με Ζελένσκι και του υποσχέθηκε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία αν κερδίσει τις εκλογές

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του και τον συνεχάρη για την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες Παρασκευή με τον Oυκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του υποσχέθηκε πως εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα βάλει «τέλος στον πόλεμο» μεταξύ Ουκρανία και Ρωσίας.

«Ως ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρω την ειρήνη στον κόσμο και θα βάλω τέλος στον πόλεμο που στοίχισε τόσες ζωές», δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, επαναλαμβάνοντας μια προεκλογική υπόσχεση για την οποία δεν έχει υπεισέλθει ποτέ σε λεπτομέρειες.

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι της Ουκρανίας και εγώ είχαμε ένα πολύ καλό τηλεφώνημα νωρίτερα σήμερα. Με συνεχάρη για το πολύ επιτυχημένο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών και την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Καταδίκασε την αποτρόπαια απόπειρα δολοφονίας του περασμένου Σαββάτου και στάθηκε στο πνεύμα της Ενότητας των Αμερικανών αυτές τις στιγμές.

Εκτιμώ τον Πρόεδρο Ζελένσκι για την προσέγγισή του γιατί εγώ, ως ο επόμενος Πρόεδρός σας των Ηνωμένων Πολιτειών, θα φέρω ειρήνη στον κόσμο και θα τερματίσω τον πόλεμο που κόστισε τόσες πολλές ζωές και κατέστρεψε αμέτρητες αθώες οικογένειες. Και οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να συναντηθούν και να διαπραγματευτούν μια συμφωνία που θα τερματίσει τη βία και θα ανοίξει έναν δρόμο προς την ευημερία», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, το προηγούμενο Σάββατο στην Πενσιλβάνια, και τον συνεχάρη για την αποδοχή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Του ευχήθηκα δύναμη και απόλυτη ασφάλεια στο μέλλον», είπε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Χ. «Σημείωσα τη ζωτικής σημασίας δικομματική και διμερή αμερικανική υποστήριξη για την προστασία της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του έθνους μας».








Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κολυδάς: Επιστροφή σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στα μέσα της επόμενης εβδομάδας

Salt Bae: Με τρία εκατ. ευρώ έφτιαξε το σπίτι των ονείρων του στη Μύκονο ο Νουσρέτ

Εθνική μπάσκετ: Με... πιστολέρο Τολιόπουλο στο Παρίσι - Η προσωπική διαδρομή του παίκτη που σκοράρει τρίποντα από τα 10 μέτρα σε 2 δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr