ΗΠΑ: Το FBI έχει σχηματίσει το προφίλ του επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ, νέα στοιχεία στο φως

ΗΠΑ: Το FBI έχει σχηματίσει το προφίλ του επίδοξου δολοφόνου του Τραμπ, νέα στοιχεία στο φως

Η σκάλα, το σακίδιο πλάτης, το drone και η... Κέιτ Μίντλετον – Τι  αναζητούσε στο διαδίκτυο ο Τόμας Μάθιου Κρουκς

crooks_trump
Ένα αρχικό προφίλ του ανθρώπου που προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έχουν συντάξει οι ομοσπονδιακοί ερευνητές, αφού διεξήγαγαν περισσότερες από 200 συνεντεύξεις, ερεύνησαν το ιστορικό του τηλεφώνου και τις αναζητήσεις που είχε κάνει στο Διαδίκτυο. Ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ήταν ένας έξυπνος, ανεπιτήδευτος μοναχικός τύπος, που εξέφρασε ενδιαφέρον στα όπλα και δεν μιλούσε καθόλου για την πολιτική.

Αλλά το προφίλ του Κρουκς σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον πυροβολισμό άφησε τις αρχές να προβληματίζονται σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του και τους ερευνητές να εικάζουν ότι οι προθέσεις του μπορεί να είχαν λιγότερο πολιτικά κίνητρα και περισσότερο να επέλεξε την επίθεσή του βάσει στο ποιος από τους στόχους του θα τύχαινε να βρεθεί πιο κοντά στην περιοχή του.

Η έρευνα παραμένει στα αρχικά της στάδια, προειδοποιούν οι αξιωματούχοι. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, ο Κρουκς φαίνεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα προφίλ δεκάδων άλλων νεαρών που έχουν προκαλέσει όλεθρο σε όλες τις ΗΠΑ με όπλα υψηλής ισχύος τα τελευταία χρόνια. Είχε λίγους στενούς φίλους, πήγαινε συχνά σε τοπικό πεδίο βολής για σκοποβολή και δεν φαινόταν να έχει έντονες απόψεις που να υποδηλώνουν πολιτικά υποκινούμενη δολοφονία, σύμφωνα με συνεντεύξεις του CNN με τις αρχές επιβολής του νόμου και μια ανασκόπηση σημειώσεων από ενημέρωση στο Κογκρέσο.

Τι έψαχνε στο διαδίκτυο ο Κρουκς

Εκτός από τον πρώην πρόεδρο, ο Κρουκς είχε ψάξει στο Διαδίκτυο για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και είχε στο τηλέφωνό του φωτογραφίες από άλλες εξέχουσες προσωπικότητες και από τα δύο κόμματα. Ο δράστης «έψαξε για την πριγκίπισσα της Ουαλίας διαδικτυακά» και κατέβασε εικόνες της Κέιτ Μίντλετον προτού επιχειρήσει να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. Εκτός από την Κέιτ Μίντλετον, τον Ντόναλντ Τραμπ- και τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, είχε αναζητήσει και άλλους όπως τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι και τον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ.

Κλείσιμο
Παράλληλα έψαξε για την τοποθεσία της συγκέντρωσης του Τραμπ καθώς και για το επερχόμενο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, αναφέρουν τα ενημερωτικά σημειώματα, και ανακάλυψε ότι ο Τραμπ σχεδίαζε να εμφανιστεί μόλις μια ώρα οδικώς από το σπίτι του στα προάστια του Πίτσμπουργκ.

Αυτό υποδηλώνει ότι ο Κρουκς είναι πιθανό να έβαλε στο στόχαστρο του τον Τραμπ επειδή η συγκέντρωση του πρώην προέδρου στην περιοχή του πρόσφερε την πιο προσιτή ευκαιρία, εικάζουν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.

«Αν και δεν πέτυχε τον πρωταρχικό του στόχο, ο δράστης πέτυχε με πολλούς τρόπους αυτό που είχε στο μυαλό του, επειδή έφτασε πιο κοντά στο να κάνει κάτι που κανείς δεν έχει κάνει εδώ και δεκαετίες», δήλωσε στο CNN ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος.

Παραμένει ασαφές εάν ο Κρουκς σκόπευε να πραγματοποιήσει μια πολύ μεγαλύτερη επίθεση και ξεκίνησε με τον Τραμπ, επειδή αυτός ήταν ο τρόπος για να κερδίσει μεγαλύτερη φήμη.

Ο Κρουκς είχε επίσης αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με έναν άλλο πρόσφατο δράστη μαζικής επίθεσης που πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις συμμαθητές σε ένα λύκειο του Μίσιγκαν το 2021. Οι αναζητήσεις στον ιστό σχετικά με αυτόν τον δράστη, τον Ethan Crumbley, είναι συνεπείς με αυτό που έχουν δει οι αξιωματούχοι της επιβολής του νόμου σε άλλους δράστες μαζικής επίθεσης που ερευνούν άτομα που θέλουν να μιμηθούν.

Η χαμένη σκάλα και το σακίδιο πλάτης που συνδέονται με τον Κρουκς 

Την ίδια ώρα νέα στοιχεία από πηγές επιβολής του νόμου αποκαλύπτουν ότι η σκάλα που αγόρασε ο ένοπλος που προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ένα σακίδιο που φέρεται να του ανήκε, έχουν εντοπιστεί και βρίσκονται στην κατοχή των ομοσπονδιακών αρχών.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας εργάτης ανακάλυψε τη σκάλα και το σακίδιο πλάτης να βρίσκονται στην άκρη του δρόμου κοντά στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος παρατήρησε τη σκάλα σε αυτή τη θέση για αρκετές ημέρες προτού αποφασίσει να ενημερώσει τις αρχές.

Ο εργάτης βρήκε επίσης ένα σακίδιο κοντά στη σκάλα, το οποίο οι αρχές πιστεύουν ότι συνδέεται με τον ένοπλο δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ.

Επιπλέον, οι ερευνητές που συμμετείχαν στην έρευνα των αντικειμένων του Κρουκς, ανακάλυψαν ένα drone στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει την έρευνα, πιστεύουν ότι ο 20χρονος ανέπτυξε το drone για να κάνει αναγνώριση της περιοχής που θα έδινε την ομιλία του ο Τραμπ.

Η θεωρία των αρχών είναι ότι το drone θα έδινε στον Κρουκς μια επισκόπηση στις στέγες των κοντινών κτιρίων και του τρόπου σύνδεσης τους. Αυτό θα μπορούσε να είχε βοηθήσει τον Κρουκς να επιλέξει το σημείο όπου έριξε τους πυροβολισμούς προς την εξέδρα όπου τραυματίστηκε ο Τραμπ.

Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, οι αρχές είναι πιθανό να εξετάσουν εξονυχιστικά αυτά τα νέα στοιχεία για τυχόν ενδείξεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη συγκέντρωση της σειράς των γεγονότων και των κινήσεων του υπόπτου πριν από τον πυροβολισμό του Σαββάτου.



Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κολυδάς: Επιστροφή σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες στα μέσα της επόμενης εβδομάδας

Salt Bae: Με τρία εκατ. ευρώ έφτιαξε το σπίτι των ονείρων του στη Μύκονο ο Νουσρέτ

Εθνική μπάσκετ: Με... πιστολέρο Τολιόπουλο στο Παρίσι - Η προσωπική διαδρομή του παίκτη που σκοράρει τρίποντα από τα 10 μέτρα σε 2 δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης